Hlavní obsah

Nečas očekává play off v Kanadě a při boji o Stanleyův pohár se vrátí k zážitkům z páté třídy

Praha

Celý červen chodil útočník Martin Nečas na led v Telči, domácí hokejovou přípravu si často zpestřoval i na tenisových kurtech. V posledních dnech ale usilovně balil na cestu do Ameriky a 6. července společně s českým spoluhráčem Petrem Mrázkem odletěl do Raleigh, kde má přesně za týden začít kemp hokejistů Caroliny před play off NHL.

Foto: Sport.cz

Martin Nečas v dresu Caroliny Hurricanes. Archivní foto

Článek

„Nic moc nevím, jen se mluví o tom, že všichni budeme odříznuti v bublině," líčí Nečas a registruje, že v USA poslední dobou rostou čísla nakažených koronavirem. „Ta nejistota kolem všeho je asi nejhorší," míní.

Hurricanes začnou 1. srpna předkola proti NY Rangers a v médiích už se objevují zprávy o tom, že play off Východní konference se má hrát v Torontu. Kluby ze západní části ligy by pak našly centrum v Edmontonu. „Dřív se mluvilo hodně o Vegas, jenže Nevada je teď ohniskem nákazy, proto asi tlačí play off na kanadský led. Ani ta dvě města ještě nejsou oficiálně potvrzena. Stejně ale budeme v hale nebo zavření na hotelu, takže na dějišti až tak nezáleží," říká Nečas.

Připouští, že z NHL vnímá velký tlak na to, aby se hrálo. „Snad každému z nás po těch čtyřech měsících hokej chybí. Všechno se ale děje hlavně kvůli prodaným televizním právům. Z nich jsou obrovské peníze, které by liga musela vracet," vykládá 21letý Nečas, jenž se ve svém věku divá na celou záležitost jinak, než kdyby měl už rodinné závazky.

„Určitě je to pro mě snazší než pro kluky, kteří mají malé děti. Záleží na každém, jak se s tím vypořádá. Jako mladý bych neměl mít potíže rychle chytit zápasový rytmus na rozdíl od hráčů kolem třiceti, kteří se složitěji rozjíždějí. Nikdo z nás není zvyklý hrát hokej v létě, ale myslím si, že jde o to správně nastavit hlavu. Kondičně se cítím dobře, takže teď jen udržet čistou palici," říká.

Jedna věc je ale i pro něj takřka nepředstavitelná. „Hrát o Stanley Cup bez diváků bude asi největší mentální zátěž. Před prázdným hledištěm to pro mě bude asi takový návrat do žákovských zápasů v páté třídě, ale i tam se chodili koukat alespoň rodiče," míní český útočník.

Reklama

Související témata: