Hlavní obsah

Veterán Sundin se na olympiádu do Vancouveru nechystá

STOCKHOLM

Hokejisté Švédska nebudou moci na olympiádě ve Vancouveru v příštím roce počítat se službami zkušeného útočníka Matse Sundina. Osmatřicetiletý forvard Vancouveru potvrdil, že tým obhájce olympijského zlata z Turína neposílí a přenechá místo mladším hráčům. "Olympiáda už pro mě není," řekl švédskému listu Expressen Sundin, který osmnáct let strávil v NHL.

Článek

"Své rozhodnutí už nezměním," zdůraznil pro list Expressen Sundin, jenž v minulé sezóně oblékal dres Vancouveru, kde mu však skončil roční kontrakt. "Nastal čas, aby štafetu převzala mladší generace," uvedl na adresu reprezentace. "Máme spoustu skvělých hokejistů," dodal.

Sundin byl na olympiádě v Turíně v roce 2006 jedním z klíčových hráčů. Ve finále hráči Tre Kronor zdolali Finsko a slavili druhé zlato z olympijského turnaje od roku 1994. "Bylo to perfektní zakončení reprezentační kariéry, nemohl jsem si přít lepší poslední zápas za Švédsko," nechal se slyšet Sundin pro Canadian Press.

Po dlouhém zvažování Sundin odehrál v uplynulém ročníku 41 zápasů s bilancí 9 gólů a 19 asistencí. V play-off přidal urostlý forvard osm bodů (3+5), přesto Canucks vypadli v semifinále Západní konference s Chicagem 2:4 na zápasy.

Zda naskočí do své devatenácté sezóny v NHL ještě rodák z Brommy neví. "O budoucnosti budu přemýšlet během příštích několika týdnů," řekl Sundin. "Rozhodnutí řeknu během léta," přidal zkušený veterán, jenž byl drtivou část své zámořské kariéry věrný barvám Toronta, kde dělal kapitána.

Reklama

Související témata: