Hlavní obsah

Co je s Pastrňákem? Fanouškům se dostalo uklidnění a české hvězdě velké pocty

Boston/Praha

První dva dny po startu přípravného kempu na ledě chyběl, takže někteří fanoušci měli obavy, jestli je David Pastrňák v pořádku. Ve středu se jim dostalo uklidnění, když havířovský odchovanec trénoval s malou skupinou spoluhráčů Bostonu. Nejlepší střelec základní části NHL (spolu s Alexandrem Ovečkinem) se nemohl připojit dřív, neboť po návratu do zámoří musel kvůli nastaveným pravidlům do karantény.

Foto: Sport.cz

David Pastrňák.

Článek

„Pasta je vždycky v dobré kondici, proto jsem si jistý, že dělal přesně to, co potřeboval, aby se v ní udržel," nevidí hlavní trenér Bruins Bruce Cassidy problém, že Pastrňák, stejně jako jeho spoluhráč a krajan Ondřej Kaše, se do tréninkového procesu oproti zbytku týmu zapojil o dva dny později.

Zatímco Pastrňák s Kašem se ve středu proháněli po kluzišti, většina hráčů měla po prvních dvou ostřejších trénincích volnější režim a na led nemusela. Ve čtvrtek ale už chce mít Cassidy celý tým pohromadě.

„Hráče jsme nemonitorovali každý den. Ale Pasta vypadá dobře. Předpokládám, že se rychle dostane do rytmu," míní kouč Bruins, kteří díky postavení v tabulce po základní části nemusejí po restartu soutěže do předkola play off, ale čekají je zápasy o nasazení do 1. kola vyřazovacích bojů.

Play off NHL odstartuje 1. srpna a Pastrňákovi se před jeho startem dostalo velké pocty. Dvanáct redaktorů oficiální stránky soutěže hlasovalo o nejlepším pravém křídelníkovi z týmů, které čeká vyřazovací část.

A čtyřiadvacetiletý český forvard celému žebříčku šestnácti hokejistů kraluje! Hned polovina z hlasujících žurnalistů ho zařadila na první místo a v celkovém součtu získal o dva body více než druhý Rus Nikita Kučerov z Tampy Bay.

TOP 16 pravých křídel letošního play off podle nhl.com
1. David PastrňákBoston182 bodů
2. Nikita KučerovTampa Bay180
3. Patrick KaneChicago175
4. Mikko RantanenColorado135
5. Mitch MarnerToronto130
6. Mark StoneVegas127
7. Blake WheelerWinnipeg123
8. Patrik LaineWinnipeg90)
9. Vladimir TarasenkoSt. Louis87
10. Andrej SvečnikovCarolina63
11. Jakub VoráčekPhiladelphia56
12. T.J. OshieWashington46
13. Brock BoeserVancouver40
14. Travis KonecnyPhiladelphia37
15. Phil KesselArizona35
16. William NylanderToronto32

Do elitní šestnáctky se dostal i další Čech, jedenáctá pozice patří útočníkovi Philadelphie Jakubu Voráčkovi.

Reklama

Související témata: