Hlavní obsah

Čeká nás play off na steroidech, šokoval hlavní kouč hokejistů Winnipegu

Edmonton/Praha

Tři a půl měsíce bez odehraného ostrého zápasu, proto je většina fanoušků i hokejových expertů zvědavá, jakou kvalitu nabídnou od 1. srpna duely play off NHL po restartu soutěže. Hlavní kouč Winnipegu Paul Maurice je přesvědčený, že kvůli absenci cestování bude úroveň utkání vysoká.

Foto: Terrence Lee, Reuters

Hlavní kouč Winnipegu Paul Maurice uděluje na tréninku pokyny svým svěřencům.

Článek

„Je šance, že tohle bude nejlepší hokej, jaký jsem kdy viděl," uvedl pro TSN třiapadesátiletý Kanaďan, jenž vede Jets už sedmým rokem.

„Když se podíváte na tu příležitost být skvělým... Na příležitost, kdy se váš tým může cítit dobře, může být zdravý a hráči motivovaní na velmi vysoké úrovni. Bude to play off hokej na steroidech," soudí Maurice, jehož tým vyzve v Edmontonu v předkole play off hraném na tři vítězné zápasy Calgary s brankářem Davidem Rittichem.

Právě absence cestování bude podle něj výhodou hlavně týmů ze Západní konference (do ní patří i Winnipeg), které za běžných podmínek nalétají během sezony mnohem víc kilometrů než týmy z Východu.

„Pro mužstva jako to naše je cestování faktorem. Když často vystupujete z letadla o druhé nebo třetí hodině ranní, začne vás to dobíhat. Teď budou kluci dobře odpočatí, budou se o sebe opravdu starat a budou velmi koncentrovaní," uzavírá Maurice.

Reklama

Související témata: