Hlavní obsah

Odporný úmysl! Ne, náhoda... Hvězda Winnipegu po Tkachukově zákroku nejspíš dohrála

Jeho pověst v NHL není nejlepší, tentokrát je v tom ale útočník Calgary Matthew Tkachuk nejspíš nevinně. Soupeři z Winnipegu si to však po hrozivém incidentu, ke kterému došlo během sobotního utkání, rozhodně nemyslí. "Odporný zákrok," zuří tábor Jets.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Nejlepší hráč Jets Mark Scheifele po hrozivém střetu nedohrál zápas s Calgary.

Článek
Fotogalerie

K hrozivému incidentu došlo už v 6. minutě sobotního prvního duelu kvalifikační série kanadských týmů. Nejlepší hráč Jets Mark Scheifele vyvážel puk do útočného pásma, odehrál ho a chtěl odjet střídat. V tu chvíli ale jeho levou nohu nad kotníkem zasáhlo ostří Tkachukovy brusle.

"Bylo to úmyslné. Odporný, špinavý zákrok," soptil po utkání trenér Winnipegu Paul Maurice.

Scheifele se na ledě svíjel v bolestech, vstát mu pomohli kustodi, ale bylo jasné, že útočník Jets nemůže došlápnout na levou nohu. Do zápasu už se nevrátil a jeho tým navíc prohrál 1:4. Postupové cíle se mohou Winnipegu rozplynout velmi brzy. Prognóza u sedmadvacetiletého hráče totiž nevypadá dobře.

Z celé situace se zdál být v rozpacích i Tkachuk, který následně čelil výzvě kapitána Jets Blakea Wheelera a svedl s ním vítězný pěstní souboj.

"Cítím se strašně. Měl jsem až moc velkou rychlost a moje noha se s tou jeho dostala do kontaktu," popisoval situaci Tkachuk.

Syn někdejšího amerického kanonýra si během pár sezon vybudoval mezi soupeři pověst jednoho z nejméně oblíbených hráčů, který rád a úspěšně provokuje. Kromě toho je ale i velice platným útočníkem Flames. V základní části byl nejproduktivnější z týmu se 61 body.

"Přišlo mi, že Chucky v tom nešťastném momentu trochu ztratil rovnováhu," zastával se opory trenér Calgary Geoff Ward.

Hráči Winnipegu ve druhém zápase série, jenž se hraje v pondělí ve 20.30 SELČ, asi tolik pochopení mít nebudou. Tím spíš, že v sobotu nedohrál po krosčeku kapitána Flames Marka Giordana ani Fin Patrik Laine.

Ve vzduchu už je cítit vendeta.

Reklama

Související témata: