Hlavní obsah

Co se děje s premianty? Boston hoří a Pastrňákův útok skomírá

Edmonton/Praha

Ještě není tak zle, ale o pohodě se v nejlepším týmu základní části NHL mluvit nedá. Hokejisté Bostonu po zpackané generálce s Columbusem vstoupili neslavně i do kvalifikační skupiny o nasazení proti Philadelphii. Z obou zápasů odešli s porážkou 1:4. A jejich elitní útok si vedl neslavně.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Brankář Philadelphie Flyers Carter Hart (79) likviduje šanci bostonského centra Charlieho Coyla (13), v akci je elitní útočník Bruins Patrice Bergeron (37).

Článek
Fotogalerie

S Blue Jackets byl nejlepší kanonýr soutěže David Pastrňák aspoň jediným bostonským střelcem, s Flyers měl ale nejhorší bilanci plus/minus z celého týmu: -3.

Společně s Patricem Bergeronem a Bradem Marchandem přitom v základní části nasbírali dohromady 238 bodů. Po skoro pětiměsíční pauze se však pachtí v průměru.

„Věděli jsme, že této lajně nesmíme povolit žádné brejky a přečíslení. To by byl problém. Ale my jim toho opravdu moc nenechali," liboval si kouč Flyers Alain Vigneault.

Boston výrazně navýšil počet střel až v závěru nedělního zápasu, když hrál skoro čtyři minuty bez brankáře, 21letého gólmana Flyers Cartera Harta ale už nepřekonal a potupný výsledek nekorigoval.

Kouč Bruins Bruce Cassidy zatím odmítá šířit paniku. Strukturálně se mu prý výkon proti Philadelphii líbil, jen měl výhrady ke zbytečnému kombinování místo přímočarého zakončení.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Gólman Philadelphie Flyers Carter Hart (79) zneškodnil šanci útočníka Bostonu Bruins Jakea DeBruska (74).

„První lajna se tam několikrát snažila o tu přihrávku navíc. Měli hrát jednodušeji. Ale jsou jednou z nejlepších formací v NHL, takže jim nebudu radit, jak mají zakončovat," tvrdil Cassidy.

Nejspíš se projevuje Pastrňákova absence v tréninkovém kempu, kde se česká hvězda nemohla připravovat se spoluhráči kvůli karanténě.

Boston má jako vítěz Presidents' Trophy spolu s dalšími třemi nejlepšími týmy Východní konference výhodu, že na začátku kvalifikace nehraje o postup, ale jen miniturnaj o výhodnější nasazení. Skutečné play off pro něj začne až prvním kolem.

Do té doby mají Bruins ještě čas vyladit se v zápasech s Tampou Bay a Washingtonem do lepší formy. Zatím je však bostonský hokejový restart solidním zklamáním.

Reklama