Hlavní obsah

Tallon skončil na postu generálního manažera hokejistů Floridy

Sunrise

Dale Tallon už není v zámořské NHL generálním manažerem hokejistů Floridy. Vedení Panthers oznámilo jeho odchod po vzájemné dohodě obou stran tři dny poté, co floridský tým nezvládl sérii kvalifikace play off a podlehl New York Islanders 1:3 na zápasy. Devětašedesátiletému Tallonovi končila po sezoně smlouva.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Bývalý dlouholetý obránce v NHL Tallon přišel k Panthers před deseti roky z Chicaga. V květnu 2010 nahradil Randyho Sextona a v klubu, jehož barvy hájil v letech 2015 až 2017 také Jaromír Jágr, působil vedle jiného nějakou dobu i na pozici šéfa hokejových záležitostí.

Ani s Tallonovou pomocí se ale nepodařilo Floridě dosáhnout výraznějšího úspěchu. Již od roku 1996, kdy tažení Panthers zastavilo až ve finálové bitvě o Stanley Cup Colorado, trvá čekání na alespoň jednu vítěznou sérii v play off. Panthers se dostali od té doby do vyřazovací fáze pouze pětkrát, jen jednou se jim v roce 2012 s New Jersey podařilo uhrát tři zápasy.

V letech 2012 a 2016 ale vyhráli během základní části svou divizi, což se jim od vstupu do NHL v roce 1993 do té doby nepodařilo.

"Za poslední dekádu dokázal Dale pozvednout profil týmu, přilákal na jih Floridy klíčové hráče a vnesl do našeho klubu charakter. Když jsme v roce 2013 Panthers kupovali, dělali jsme to s jedním cílem - vyhrát Stanley Cup. Naše úsilí ale nepřineslo naplnění tohoto cíle. I proto nyní začíná hledání nového generálního manažera," řekl majitel klubu Vincent Viola.

v

Reklama

Související témata: