Hlavní obsah

Co je s Pastrňákem? Kouč Bostonu promluvil o absenci české hvězdy

Toronto/Praha

Do Stanley Cupu vlétl ve velkém stylu, nejlepší střelec základní části NHL David Pastrňák zaznamenal vůbec první gól Bostonu v play off a výrazný podíl měl v úvodním duelu s Carolinou i na rozhodujícím Bergeronově gólu v prodloužení. Bruins si mnuli ruce, že fazona největší hvězdy je zpět, jenže hned ve druhém duelu se „Pasta“ ocitl na seznamu zraněných. Co bude s českým kanonýrem dál?

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Obránce Caroliny Joel Edmundson (6) v souboji s Davidem Pastrňákem (88) v úvodním duelu série 1. kola play off.

Článek

Současná pravidla po restartu NHL neumožňují konkrétněji mluvit o zdravotních indispozicích hráčů, nicméně trenér Bostonu Bruce Cassidy se po porážce ve druhém duelu s Carolinou 2:3 na téma Pastrňák trochu rozpovídal.

„Visel nad ním otazník už po konci zápasu od včerejšího odpoledne. Dnes ráno podstoupil léčbu, ale nebyl způsobilý k zápasu," vysvětloval Cassidy.

„Věříme, že jeho absence nebude trvat dlouho, jeho stav by se měl ze dne na den zlepšit. Samozřejmě máme velký zájem, aby byl do soboty fit. Uvidíme, jak bude vypadat na ledě, rozhodneme se o něm asi až těsně před utkáním," pokračoval kouč.

Parťákům v elitní formaci pochopitelně český kanonýr hodně chyběl. „Pro tým je to velká rána. O tom není potřeba mluvit. Ale celkově jako mužstvo jsme podle mě odehráli dobrý zápas. Měli jsme na to, vyhrát. To se nepovedlo, ale myslím, že se z toho oklepeme a na další zápas budeme nažhavení," věří forvard Brad Marchand.

Reklama

Související témata: