Hlavní obsah

Když tiskovka trvá jen 50 vteřin. Uznávaný kouč se zvedl po dvou otázkách a odešel

Toronto/Praha

V NHL platí za uznávaného a náročného kouče, který občas pro ostřejší slovo nejde daleko a neschovává se za fráze. Tiskové konference s trenérem hokejistů Columbusu Johnem Tortorellou obvykle nebývají nuda. Ovšem ta středeční poté, co jeho Blue Jackets prohráli v pátém utkání série s Tampou Bay 4:5 v prodloužení a celkově padli 1:4 na zápasy, takže jim skončila sezona, trvala opravdu jen chvilku. Tortorella neměl na vybavování se s novináři vůbec náladu.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Trenér hokejistů Columbusu John Tortorella.

Článek

Ještě necelých osm minut před koncem normální hrací doby měl Columbus k dispozici dvoubrankový náskok a zdálo se, že v sérii s Blesky sníží na 2:3 na zápasy. Jenže Tampa se nevzdala a předvedla báječnou otočku, kterou v šesté minutě prodloužení dokonal postupovým gólem Brayden Point.

V Tortorellovi to bublalo, což se odrazilo i na pozápasové tiskovce, která nakonec trvala jen padesát vteřin. Dvě otázky, pak se dvaašedesátiletý kormidelník zvedl ze židle a odkráčel. Konec...

Dotaz, který jeho odchod urychlil, se týkal celé zkušenosti se životem v bublině na jednom místě a možnosti práce s hráči na dennodenní bázi.

„Víte, lidi, nebudu zacházet do těch přehnaně emocionálních věcí a hovořit o morálních vítězstvích a podobných věcech. Buďte v bezpečí," odpověděl Tortorella a z místnosti odešel.

Reklama

Související témata: