Hlavní obsah

Montreal - Philadelphia 2:3Letci slaví postup do semifinále konference, obhájce trofeje padl

Toronto

Hokejisté Philadelphie se radují z postupu do semifinále Východní konference play off NHL, když v noci na sobotu porazili Montreal 3:2. Sérii tak ovládli 4:2 na zápasy. Jednou asistencí přispěl k rozhodujícímu vítězství také český útočník Jakub Voráček. Do dalšího kola míří také Vancouver po výhře 6:2 nad St. Louis, Canucks taktéž získali sérii v poměru 4:2. Blues tak po loňském triumfu tentokrát končí už v konferenčním čtvrtfinále.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Hokejisté Philadelphie slaví postup do semifinále Východní konference.

Článek

Letce výrazně nasměroval za výhrou už úvod klání hraného v Torontu. V první minutě vyhrál Kevin Hayes vhazování v útočném pásmu a následné nahození Ivana Provorova od modré čáry skončilo i s přispěním nešťastné teči Shea Webera v síti.

Po pěti minutách zvýšil na 2:0 Hayes, jenž se po Grantově přihrávce od zadního mantinelu zjevil sám před Careym Pricem. Hayesovo zakončení sice nemířilo mezi tři tyče, spíše se mělo jednat o přihrávku, ale montrealský gólman si kotouč srazil do brány špatným sklapnutím betonů.

V polovině první části se hráči v červených dresech dočkali snížení při přesilové hře díky dorážce Nicka Suzukiho.

Ve druhé třetině vrátil Letcům dvougólový náskok Michael Raffl po rychlém protiútoku, na němž se podílel i Jakub Voráček, jenž přihrál do střelecké pozice Travisi Sanheimovi a rakouský forvard svou prací před brankovištěm zřejmě ještě stihl pomoci kotouči v cestě za Priceova záda. Voráčkovi tak byla připsána již čtvrtá asistence v sérii a dohromady osmý bod v osmi střetnutích letošního play off.

Canadiens dokázali záhy odpovědět, když nahozený kotouč dojel Jonathan Drouin a vzápětí přihrál do luxusní střelecké pozice Nicku Suzukimu, jenž přidal svůj druhý gól v utkání.

Ve třetí části už ke změně skóre nedošlo, Flyers se opět mohli spolehnout na 22letého gólmana Cartera Harta, jenž se s 31 zákroky stal nejlepším hráčem zápasu. V semifinále Východní konference se Letci utkají s New Yorkem Islanders. Druhou dvojici voří Tampa Bay s Bostonem.

Postup do dalšího kola vybojoval také Vancouver díky jednoznačné výhře 6:2 nad obhájci trofeje ze St. Louis, která zároveň znamenala vítězství v sérii 4:2.

Souboj gólmanů vyšel výrazně ve prospěch Jacoba Markströma, jenž pomohl Vancouveru 34 zákroky. Naopak hrdina loňského play off, Jordan Binnington, po čtyřech inkasovaných brankách přenechal místo v brankovišti Jakeu Allenovi.

Canucks si v semifinále Západní konference zahrají proti Vegas. Druhé semifinále bude soubojem Dallasu s Coloradem.

1. kolo play off NHL:
Východní konference (Toronto) - 6. zápas:
Montreal - Philadelphia 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky: 11. a 27. Suzuki - 1. Provorov, 6. K. Hayes, 25. Raffl (Voráček). Střely na branku: 33:17. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Hart (Philadelphia), 2. Suzuki (Montreal), 3. Provorov (Philadelphia). Konečný stav série: 2:4.
Západní konference (Edmonton) - 6. zápas:
Vancouver - St. Louis 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Branky: 54. a 60. Motte, 4. Beagle, 23. Roussel, 27. Stecher, 29. Boeser - 47. a 59. Schwartz. Střely na branku: 25:36. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Motte, 2. Markström (oba Vancouver), 3. Schwartz (St. Louis). Konečný stav série: 4:2.

Reklama

Související témata: