Hlavní obsah

Tampa Bay - Boston 4:3 PPStav série 1:1Pastrňákovy body nestačily, naděje Bostonu spláchl Palát

Praha
Aktualizováno

Ani dvě asistence Davida Pastrňáka nepomohly Bostonu ve druhém zápase čtvrtfinálové série play off NHL k výhře nad Tampou. O triumfu Lightning 4:3 rozhodl v prodloužení Ondřej Palát a stav série je tak vyrovnaný 1:1. Ve druhém dnešním utkání zvítězili hokejisté Vancouveru nad Vegas Golden Knights 5:2 a i tady se série vyrovnaná 1:1.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Ondřej Palát (18) a Patrick Maroon se radují z rozhodující branky utkání

Článek
Fotogalerie

Do utkání mezi Tampou a Bostonem vstoupili lépe Bruins, kteří po brance Ritchieho ze 4. minuty vedli 1:0. Lightning se z vyrovnání radovali ve 13. minutě, kdy Haláka překonal Coleman.

Podruhé šli Bruins do vedení v 35. minutě. Parádní přesilovkovou kombinaci využil po přesně Pastrňákově nabídce Marchand. I na tento zásah dokázala Tampa rychle reagovat, když o necelé dvě minuty později srovnal Kučerov.

"Dokázali jsme rychle odpovědět na oba jejich vedoucí góly, tím jsme se udrželi ve hře," uvedl Palát, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Jaroslav Halák v brance Bostonu porážce nezabránil

Poprvé se floridský tým dostal do vedení v 51. minutě díky druhé brance Colemana. Utkání poslal do prodloužení opět Marchand, na jehož trefě měl velký podíl opět havířovský rodák, který vybojoval puk v útočném pásmu Blesků a připsal si druhý bod v utkání.

Český vítěz Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části NHL díky dvěma asistencím překonal hranici 50 bodů v 50 zápasech play off a stal se sedmým aktivním hráčem, kterému se to povedlo.

Palátův velký moment

Rozhodující moment přišel v páté minutě prodloužení a postaral se o něj Ondřej Palát. Český útočník se nejrychleji orientoval v závaru před bostonskou brankou a dorážkou zajistil vítězství Tampě v poměru 4:3 a srovnání série na 1:1 na zápasy. Nejproduktivnější Čech ve vyřazovacích bojích David Krejčí poprvé po sedmi zápasech nebodoval.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Ondřej Palát střílí rozhodující gól utkání

Dvaadvaceti zásahy pomohl Tampě gólman Andrej Vasilevskij, který si připsal 22. vítězství v play off, a stal se nejúspěšnějším brankářem Lightning ve vyřazovacích bojích. V čele této klubové statistiky se osamostatnil před Benem Bishopem a Nikolajem Chabibulinem.

Jeho protějšek v bostonské brance Halák prohrál poprvé od svého překotného nástupu do letošního play off. "Cítil jsem se dobře, ale soupeř dnes ukázal, že nás čeká náročná série. Je vyrovnáno a série začíná znovu od nuly," řekl po utkání slovenský brankář.

Vancouver rozhodl v úvodu

Parádní vstup do druhého utkání série mezi Vegas Golden Knights a Vancouverem měli hokejisté Canucks. Už po 89 sekundách je poslal do vedení Toffoli, v 11. minutě pak pojistil náskok v přesilové hře Horvat.

Rytíři se na dostřel dostali v 27. minutě utkání, když se trefil Tuch. Vancouveru dvoubrankové vedení vrátil těsně před koncem prostřední části Pettersson.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Veliký závar před brankou Vancouveru gólem neskončil

Definitivní naděje na možný obrat vzal Vegas 18 sekund po začátku třetí části opět Horvat. Knights v závěrečném náporu díky Paciorettyho brance v přesilovce sice snížili na 2:4, poslední slovo však znovu patřilo Vancouveru, na konečných 5:2 uzavřel skóre Pearson.

Vancouver ovládl druhé utkání 5:2 a srovnal tak stav série na 1:1.

"Chtěli jsme jako tým odčinit nevydařený první zápas, se kterým jsme nebyli spokojeni," řekl Pettersson s odkazem na předešlou prohru 0:5. "Dnes jsme hráli dobře, ale musíme na to zapomenou a připravit se na třetí zápas," podotkl jednadvacetiletý švédský talent.

Český útočník Tomáš Nosek z Vegas do utkání kvůli poranění ruky nezasáhl.

2. kolo play off NHL:
Východní konference (Toronto) - 2. zápas:
Tampa Bay - Boston 4:3 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 13. a 51. Coleman, 36. Kučerov, 65. Palát - 35. a 57. Marchand (na obě Pastrňák) 4. N. Ritchie. Střely na branku: 40:25. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Coleman, 2. Palát (oba Tampa Bay), 3. Marchand (Boston). Stav série 1:1.
Západní konference (Edmonton) - 2. zápas:
Vegas - Vancouver 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Branky: 27. Tuch, 59. Pacioretty - 11. a 41. Horvat, 2. Toffoli, 39. E. Pettersson, 60. Pearson. Střely na branku: 40:27. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Toffoli, 2. Horvat, 3. E. Pettersson (všichni Vancouver). Stav série 1:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články