Hlavní obsah

Absurdní! Odkládání zápasů NHL kvůli rasové nespravedlnosti je nesmysl, čílí se ruská hvězda

New York

Bývalá ruská brankářská star Ilya Bryzgalov nechápe, proč se odložily hned čtyři souboje play off severoamerické NHL a proč se organizace připojuje k protestům, které v souvislosti se střelbou na Afroameričana Jacoba Blakea, opět hýbou Spojenými státy. "Není tu žádnán spojitost mezi zápasy NHL a střelbou ve Wisconsinu," nebere si jako jeden z mála servítky Bryzgalov.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilya Bryzgalov ještě za doby aktivní kariéry, v brance Phoenixu.

Článek

"Po dlouhých debatách a diskuzích zastávají hráči NHL názor, že je potřeba udělat krok zpátky a odložit dnešní a zítřejší utkání programu play off ". Tak znělo oficiální prohlášení ligy, které tak na poslední chvíli změnilo program dychtivých fanoušků po napínavých zápasech play off.

Jako jeden z mála se poměrně ostře ohradil proti tomuto odložení zápasů účastník třech olympijských her a dlouholetý gólman zámořských celků Rus Ilya Bryzgalov.

Foto: Sport.cz

Bývalý ruský hokejový brankář Ilya Bryzgalov.

"Nevidím žádnou spojitost mezi střelbou, o které mimo jiné víme velmi málo, a hokejem. Jak může být organizace NHL spojována s protiprávním chováním policisty ve Wisconsinu?" řečnicky se ptá dnes 40letý Bryzgalov.

Přidal se i Bure

"Už jsem unavený z tohohle zpolitizovaného problému. Copak na životech Jihoameričanů nebo Asiatů nezáleží? Je opravdu absurdní hledat konexe mezi hokejem a tímto hnutím," nešetří kritikou na poslední vývoj ve Spojených státech známý brankář, který jenom v podstatě souhlasil s podobným vyjádřením jiného slavného ruského hokejisty, Pavla Bureho.

Ten se nechal slyšet, že to, co se v současné době děje v Americe, je naprostá hysterie a absolutně nechápe, proč by se měl někdo omlouvat...

K vyjádření solidarity s rasovou diskriminací se postupně přidává většina zámořských sportovních organizací. Na přípravněm turnaji ATP a WTA v New Yorku se například jeden den nehrálo, zápasy odkládá také basketbalová NBA.

Souhlasíte s názorem bývalého ruského gólmana Bryzgalova?
Ano
98 %
Ne
2 %
Celkem hlasovalo 14009 čtenářů.

Reklama