Hlavní obsah

VIDEO: Bitkař u mantinelu sestřelil brankáře Montrealu, ten jej chtěl ztrestat pěstmi

MONTREAL

Nechybělo mnoho a v hokejové NHL mohlo ve středu večer dojít ke kuriózní rvačce mezi brankářem a ostříleným bitkařem. Gólman Montrealu Canadiens Carey Price absolvoval v zápase tvrdou srážku u mantinelu s bijcem Camem Janssenem ze St. Louis a i přes omezenou pohyblivost v brankářské výstroji neváhal a vrhl se na drzého soka. Včas ale zasáhli spoluhráči a rozhodčí. Naštěstí pro něj.

Foto: Shaun Best, Reuters

Jeden z hlavních rozhodčích domlouvá brankáři Montrealu Carey Priceovi.

Článek

Hrála se první třetina zápasu NHL mezi Montrealem a St. Louis, když za stavu 0:2 pro hosty získal jeden z obránců St. Louis puk a poslal jej po mantinelu ven z obranné třetiny. Protože domácí beci zrovna střídali, vydal se vstříc kotouči brankář Canadiens Carey Price ve snaze rychle jej rozehrát. Jenže za pukem mířil i útočník Blues Cam Janssen a každým okamžikem bylo jasné, co se stane.

Oba borci se u mantinelu srazili, přičemž Janssen si na mladého gólmana ještě nadskočil. Okamžitě se do opovážlivce pustil přijíždějící obránce Roman Hamrlík, ale Price českého beka odtrhl a hodlal si s bitkařem vyřídit účty osobně. Shodil lapačku i vyrážečku a snažil se Janssena odtáhnout od mantinelu, kde jej Hamrlík přidržoval.

Vzápětí se ale do hloučku přidali další hráči včetně gólmanova českého spoluhráče Tomáše Plekance a také jeden z hlavních rozhodčích. Ten rozlícenému Pricemu domlouval a nakonec jej odtáhl pryč. A tím jej zřejmě uchránil od velké potupy. Teprve 22letý Price je sice o hlavu větší než Janssen, ale v brankářských betonech by to byl hodně nerovný souboj. Nemluvě o Janssenově vizitce - jen v letošní sezóně už má na kontě deset ostrých bitek a na kontě 106 trestných minut.

Janssena snaha gólmana o rvačku rozesmála

"Vyjeli jsme po puku ve stejnou chvíli. Zkoušel jsem se mu ještě vyhnout, ale už to nešlo a u mantinelu jsem jej trefil," popisoval celou situaci Janssen. "Když jsem pak viděl, že se chce prát, měl jsem co dělat, abych se přestal smát," pokračoval v rozšafném výkladu.

"Ale pokud mne chce opravdu vyzvat, uvidíme v příštím zápase. Ale raději bych si to rozdal s Laraquem, pokud bude hrát," jmenoval Janssen proslulého bitkaře Montrealu, který by podle jeho slov pro něj byl důstojnějším soupeřem. Price odmítl po utkání mluvit s novináři.

Na Janssena nemají dobré vzpomínky ani čeští hokejisté. V březnu 2007 hrubě fauloval obránce Toronta Tomáše Kaberleho, který skončil v bezvědomí a prodělal otřes mozku. Vedení NHL tehdy útočníkovi St. Louis vyměřilo distanc na tři zápasy.

Reklama

Související témata: