Hlavní obsah

Brankář Vokoun byl v NHL zvolen třetí hvězdou měsíce

NEW YORK

Brankář Tomáš Vokoun z Flordy byl vyhlášen třetí největší hvězdou NHL za leden. Předpokládaná gólmanská jednička českých hokejistů na olympijských hrách udržela v prvním měsíci roku hned čtyřikrát čisté konto, kterých má na kontě v této sezoně již sedm.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Gólman Floridy Tomáš Vokoun

Článek

V lednu Vokoun inkasoval ve 14 zápasech jen 21 branek, což znamenalo výborný průměr 1,50 gólu na utkání a úspěšnost zákroků měl 95,8 procenta. Český gólman má velkou zásluhu na tom, že Florida bojuje o play-off.

První hvězdou ledna byl zvolen ruský útočník Alexandr Ovečkin z Washingtonu, jenž nasbíral v 15 zápasech devět gólů a 17 přihrávek. Capitals v těchto utkáních vybojovali 13 vítězství a suverénně vévodí Východní konferenci. Druhou hvězdou se stal švédský útočník Henrik Sedin, jenž kraluje kanadskému bodování soutěže právě před Ovečkinem.

Nejlepším hráčem posledního lednového týdne byl vyhlášen kapitán Phoenixu Shane Doan, jenž byl s třemi góly a šesti asistencemi nejproduktivnějším hráčem v lize v hodnoceném období. Druhou hvězdou byl ottawský gólman Brian Elliott, který vychtal tři vítězství ve třech zápasech. Třetí skončil útočník Nickla Bäckström z Washingtonu.

Reklama

Související témata: