Hlavní obsah

Tvrďák z Vegas si vysloužil trest za ostrý hit, finále konference NHL začne bez něj

Hokejisté Vegas se budou muset na startu finále Západní konference NHL proti Dallasu obejít bez útočníka Ryana Reavese, který dostal zákaz startu v jednom utkání za faul na Tylera Motteho z Vancouveru.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Ryan Reaves z Vegas opouští ledovou plochu poté, co mu byl udělet trest do konce zápasu za zákrok na vancouverského Tylera Motteho.

Článek

Golden Knights nastoupí k prvnímu duelu proti Stars v noci na pondělí v Edmontonu, kde už se odehraje celý zbývající program bojů o Stanley Cup.

Třiatřicetiletý Kanaďan Reaves v 37. minutě pátečního sedmého zápasu 2. kola play off trefil Motteho nedovoleným zákrokem na hlavu pravým ramenem a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Motte přes hrozivě vypadající zákrok v utkání pokračoval. Hráči Vegas slavili postup po výhře 3:0.

Reaves si v play off připsal v 15 utkáních čtyři body za čtyři asistence. Celkem má bývalý hráč St. Louis a Pittsburghu na kontě v základní části NHL 649 zápasů a 96 bodů za 48 gólů a stejný počet přihrávek. V play off zaznamenal v 68 duelech tři branky a čtyři asistence.

Reklama