Hlavní obsah

Dallas - Vegas 2:1Dallas zvládl obrat a je blízko finále NHL

Aktualizováno

Hokejisté Dallasu jsou krůček od vysněného finále Stanley Cupu. V nočním, čtvrtém utkání série s Vegas znovu zvládli zvítězit v těsném utkání, když otočili nepříznivý vývoj. Duel na stranu Stars překlopily největší hvězdy týmu - Joe Pavelski a Jamie Benn. Dallas zvítězil v utkání 2:1, v sérii je stav dokonce už 3:1.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Kapitán hokejistů Dallasu Jamie Benn ve čtvrtém utání semifinále NHL proti Vegas.

Článek

Favorité série z Vegas byli v zápase znovu aktivnější, stejně jako v předchozích soubojích přestříleli svého soupeře (tentokrát 33:20), platné jim to ale nebylo. V porovnání s předchozí sérií s Vancouverem chybí týmu kouče DeBoera produktivita.

Ve čtvrtém utkání semifinále NHL se Zlatí rytíři dokázali v edmontonské "bublině" prosadit pouze jednou, a to z přesilovky. Alec Martinez bez přípravy trefil neskutečně, zkušený ruský brankář Anton Chudobin nestačil vůbec zareagovat.

Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat a činila se zkušenost v zeleném dresu Dallasu. Velmi účinný presink Andrewa Cogliana, proměnil  ve svůj sedmý gól ve vyřazovacích bojích Joe Pavelski. Dlužno zmínit, že si vybral i dost velkou dávku štěstí. Jeho beckhendový pokus škrtl mimo dosah gólmana Lehnera obránce Vegas - nešťastník Nate Schmidt.

Veškeré brankové dění se smrsklo do druhé třetiny a vítěznou branku obstaral nakonec muž s přezdívkou "Chubs" a největší hvězda týmu z Texasu Jamie Benn. Kapitán Dallasu ukázal skvělou orientaci a rychle našel odražený puk po závaru v přesilové hře. Jedenatřicetiletá ikona, která nehrála v zámořské soutěži za jiný klub než za Stars, se tak v sedmnáctém zápase play off dočkala svého sedmnáctého bodu a stále může snít, že dotáhne celek k zisku Stanley Cupu, poprvé od sezony 1998/1999.

Kromě přínosu Benna je důležité připomenout obrovskou formu, kterou oplývá Anton Chudobin. První hvězda čtvrtého zápasu série si připsala 32 úspěšných zákroků a jenom potvrzuje, jak je ruská brankářská škola v poslední dékadě silná.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 4. zápas:
Dallas - Vegas 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky: 32. Pavelski, 40. Jamie Benn - 28. Martinez. Střely na branku: 20:33. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Chudobin, 2. Jamie Benn (oba Dallas), 3. Stastny (Vegas). Stav série: 3:1

Reklama

Související témata: