Hlavní obsah

Bývalý gólman Komety a Vsetína míří do NHL! Podepsal smlouvu s nováčkem soutěže

Praha

O NHL sníval odmalička a nyní se mu jeho přání splní. Byť v trochu jiné podobě, než si původně představoval... Bývalý finský hokejový brankář Sasu Hovi, jehož čeští fanoušci znají z jeho působení ve Vsetíně, Kometě Brno nebo ve Znojmu v EBEL, se dohodl na kontraktu s týmem Seattle Kraken, který bude od sezony 2021/22 nováčkem NHL. Hovi pro něj bude pracovat jako skaut.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Finský brankář Sasu Hovi během svého angažmá v brněnské Kometě.

Článek

„Jsem hrdý, že mohu být součástí Seattlu Kraken jako skaut. O kontraktu v NHL jsem sníval od té doby, co jsem před více než třiceti lety začal s hokejem. A teď se mi, během mé druhé kariéry, sen splnil," uvedl osmatřicetiletý Hovi na svém Instagramu.

Rodák z finské Toijaly chytal v české nejvyšší soutěži rok za Vsetín a tři sezony za Kometu, které v roce 2012 dopomohl k extraligovému stříbru. Po ročníku 2013/14 stráveném ve Znojmě v EBEL ukončil kariéru.

Věnoval se i inline hokeji, v němž získal s finským národním týmem v roce 2014 titul mistra světa. Po konci kariéry působil v sezoně 2015/16 jako asistent trenéra u turecké hokejové reprezentace.

Reklama

Související témata: