Hlavní obsah

San Jose chce vyfouknout Chicagu obránce Hjalmarssona

SAN JOSE

Vítěz Stanleyova poháru Chicago Blackhawks možná ztratí chráněného volného hráče Niklase Hjalmarssona. San Jose totiž v pátek nabídlo třiadvacetiletému švédskému obránci čtyřletý kontrakt celkem na 14 miliónů dolarů.

Článek

Blackhawks teď mají sedm dnů na to, aby nabídku dorovnali. Pokud tak neučiní, dostanou jako vyrovnání od Sharks právo výběru v prvním a třetím kole draftu v příštím roce. Hjalmarsson měl v uplynulé sezóně příjem 666 tisíc dolarů.

San Jose hledá náhradu za dosavadního kapitána Roba Blakea, který ukončil po sezóně ve čtyřiceti letech kariéru. Chicago bude mít problém Hjalmarssona udržet, protože má téměř naplněný platový strop pro nadcházející sezónu. Z tohoto důvodu už Blackhawks opustili obránce Brent Sopel a útočníci Dustin Byfuglien, Kris Versteeg a Andrew Ladd.

Hjalmarsson přispěl ve 22 zápasech play off k zisku Stanleyova poháru osmi body za gól a sedm přihrávek. V základní části zaznamenal v 77 duelech dvě trefy a 15 asistencí. Celkem v NHL nasbíral ve 111 utkáních 21 kanadských bodů a dalších devět přidal v 39 zápasech vyřazovací části.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články