Hlavní obsah

Brankář Murray byl v NHL vyměněn z Pittsburghu do Ottawy

Kanadský hokejový brankář Matt Murray se stěhuje v NHL z Pittsburghu do Ottawy. Senators získali šestadvacetiletého dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru z let 2016 a 2017 výměnou za amerického útočníka Jonathana Grudena a právo výběru na 52. pozici druhého kola probíhajícího draftu.

Foto: Sport.cz

Brankář Matt Murray.

Článek

Murraymu končí tříletý kontrakt na 11,25 milionu dolarů, a pokud se nedohodne se Senators do pátku na smlouvě, stane se chráněným volným hráčem. V uplynulé sezoně odchytal za Penguins v základní části 38 zápasů s průměrem 2,87 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 89,9 procenta a jednou udržel čisté konto. Ve třech duelech play off měl průměr 2,50 a úspěšnost 91,4.

Murray v obou případech při triumfu ve Stanleyově poháru dochytal finále jako jednička. V roce 2017 si jej Penguins pojistili a v rozšiřovacím draftu odešel do týmu tehdejšího nováčka Vegas zkušený Marc-André Fleury. Na Murraho pozici se v minulé sezoně tlačil Tristan Jarry.

V dresu Penguins stihl Murray 199 utkání v základní části, připsal si 117 vítězství, měl průměr 2,67 gólu na zápas, úspěšnost 91,4 procenta a udržel 11 nul. V 51 duelech bojů o Stanleyův vychytal 29 výher, měl průměr 2,18, úspěšnost 92,1 a šestkrát udržel čisté konto.

"Chceme Mattovi poděkovat za všechno, co za pět sezon udělal pro Penguins. Byl klíčovou postavou při našich dvou triumfech ve Stanley Cupu a přejeme mu vše dobré," řekl generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford pro nhl.com.

Dvacetiletého Grudena si vybrala Ottawa v roce 2018 ve čtvrtém kole draftu na 95. místě. Má uzavřenou tříletou nováčkovskou smlouvu a v uplynulé sezoně hrál v juniorské OHL za London Knights.

Reklama

Související témata: