Hlavní obsah

Kanadská hokejová legenda má opět rakovinu

Montreal/Praha

Kanadské hokejové legendě Guyi Lafleurovi se vrátila rakovina plic. Pětinásobný vítěz Stanley Cupu s Montrealem se loni podrobil operaci, při níž mu lékaři odstranili plicní lalok a lymfatické uzliny. Několik měsíců předtím absolvoval operaci srdce a má čtyřnásobný bypass.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská hokejová legenda Guy Lafleur.

Článek

"Je to velká rána, ale budu pokračovat v boji s odvahou a klidem," uvedl devětašedesátiletý Lafleur v tiskovém prohlášení.

Bývalý útočník Lafleur hrál za Montreal v letech 1971-1985 a vedle pěti Stanley Cupů v dresu Canadiens získal dvakrát Hart Trophy pro nejlepšího hráče NHL. Jednou byl také zvolen nejlepším hokejistou play off. Jako první hráč v historii soutěže nasbíral minimálně 50 gólů a 100 bodů v šesti sezonách za sebou.

Kariéru poprvé ukončil v roce 1985, ale o tři roky později se vrátil a nastupoval ještě za New York Rangers a Québec Nordiques. Když Lafleur skončil v roce 1991 definitivně, měl na kontě 1126 odehraných zápasů v základní části NHL a 1353 bodů (560+793). Ještě před comebackem byl v roce 1988 zvolen do Síně slávy.

Reklama

Související témata: