Hlavní obsah

Na trhu volných hráčů budou Gudas, Frolík, Sobotka či Rutta

Šestice českých hokejistů se může ucházet o další angažmá v NHL v pozici nechráněných volných hráčů. Jsou mezi nimi útočníci Michael Frolík či Vladimír Sobotka z Buffala, obránce Radko Gudas z Washingtonu nebo čerstvý vítěz Stanleyova poháru s Tampou Bay Jan Rutta. Trh s volnými hráči začne v NHL po dohrané sezoně přes léto po pandemii koronaviru v pátek v 18:00 SELČ.

Foto: Sport.cz

Radko Gudas zatím neví, v jakém klubu bude působit

Článek

Třicetiletému Gudasovi vyprší čtyřletá smlouva na celkem 13,4 milionu dolarů a může opět po roce změnit působiště. Minulý ročník strávil ve Washingtonu, který jej získal loni v polovině června z Philadelphie výměnou za amerického obránce Matta Niskanena.

Dvaatřicetiletý Frolík, který v roce 2013 získal Stanleyův pohár s Chicagem, působí v Buffalu teprve od začátku ledna, kdy přišel z Calgary. Je na konci pětileté smlouvy na 21,5 milionu dolarů. Sobotka má za sebou dvě sezony v Buffalu a bude hledat další angažmá poté, co mu končí tříletý kontrakt na 10,5 milionu dolarů.

Třicetiletý Rutta se dočkal triumfu ve Stanleyově poháru na konci svého ročního kontraktu na 1,3 milionu dolarů. O dva roky mladší útočník Tomáš Nosek z Vegas bude hledat uplatnění po vypršení roční smlouvy na rovný milion dolarů.

Nechráněným hráčem je Simon

Nechráněným volným hráčem bude i útočník Dominik Simon, jemuž nepředložil kvalifikační nabídku na nový kontrakt Pittsburgh po vypršení dvouleté smlouvy s ročním příjmem 750 tisíc dolarů.

Jako nechránění volní hráči budou jednat o nových smlouvách například útočníci Radek Faksa z týmu finalisty Stanleyova poháru Dallasu či kanonýr Dominik Kubalík z Chicaga, který byl mezi třemi finalisty na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL.

Nechránění volní hráči mezi českými hokejisty:
Michael FrolíkútočníkBuffalo3,000.000
Vladimír SobotkaútočníkBuffalo3,000.000
Radko GudasobránceWashington2,500.000
Jan RuttaobránceTampa Bay1,300.000
Tomáš NosekútočníkVegas1,000.000
Dominik SimonútočníkPittsburgh750.000
Pozn.: Mezi nechráněnými volnými hráči jsou i obránci Roman Polák a Ondřej Vála (dosud Dallas) a útočník Michael Špaček (Winnipeg), kteří už mají angažmá v Evropě. Polák hraje za Vítkovice, Vála za Pardubice a Špaček za Tapparu Tampere.

Reklama

Související témata: