Hlavní obsah

Marleau se vrací do San Jose a bude útočit na Howeův rekord

San Jose

Jednačtyřicetiletý hokejista Patrick Marleau se opět vrací do San Jose. Kanadský útočník, který je klubovou ikonou, podepsal s vedením Sharks roční smlouvu na 700.000 dolarů (přes 16 milionů korun). V příští sezoně může Marleau sesadit z prvního místa historického pořadí v počtu zápasů v NHL legendu Gordieho Howea, na kterého ztrácí 44 utkání. Dosud v elitní lize odehrál 1723 a je momentálně pátý.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Patrick Marleau (12) v dresu San Jose Sharks při únorovém zápase s New York Islanders.

Článek

V dresu San Jose zahájil dvojnásobný olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa uplynulou sezonu NHL, ale v únoru putoval do Pittsburghu. Předtím odehrál dva ročníky za Toronto. Jinak byl od svého debutu v NHL v roce 1997 věrný barvám Sharks, kde byl několik sezon kapitánem.

"Patrick patří mezi nejikoničtější hráče v historii San Jose a nejrespektovanější osobnosti v NHL. Jeho vůdčí schopnosti dokumentuje jeho fantastická kariéra v NHL a jeho touha po vítězství je pořád velká. Svým příkladem inspiruje a ovlivňuje naše mladé hráče," řekl generální manažer Sharks Doug Wilson.

Marleau je klubovým lídrem v počtu odehraných zápasů (1551), gólů (518) a bodů (1102). Celkem v NHL nasbíral 562 branek a 626 asistencí. V play off přidal 72 gólů a 55 přihrávek ve 195 zápasech.

Reklama

Související témata: