Hlavní obsah

Hokejový brankář Fleury Vegas neopustí, chce vytlačit Lehnera

Aktualizováno

Hokejový brankář Marc-Andre Fleury bude i nadále působit ve Vegas. Poté, co trojnásobného vítěze Stanleyova poháru vytlačil ze sestavy Robin Lehner, který navíc podepsal s Golden Knights novou pětiletou smlouvu, se spekulovalo, že bude Fleury vyměněn do jiného klubu. Generální manažer Kelly McCrimmon však nyní uvedl, že Vegas půjde do další sezony se stávající brankářskou dvojicí.

Foto: youtube.com

Hokejový brankář Marc-Andre Fleury.

Článek

"V minulé sezoně jsme viděli, jak neuvěřitelně důležitá je pozice brankáře. Našimi gólmany budou Robin a Marc-Andre. Všichni předpokládáme, že program bude extrémně nahuštěný, takže bude důležité mít dva kvalitní brankáře," uvedl McCrimmon pro nhl.com. "A jestli jsme se dívali na možnosti, které máme? Samozřejmě, že ano. Udělali jsme rozhodnutí, které nás posune vpřed," doplnil.

O výměně Fleuryho se začalo spekulovat poté, co devětadvacetiletý Lehner na začátku října podepsal s Vegas pětiletou smlouvu na 25 milionů dolarů. O šest let starší Fleury má s klubem kontrakt ještě na další dvě sezony, který má zajišťuje plat 6,5 respektive 6 milionů dolarů ročně. Oba brankáři tak budou patřit mezi nejlépe placené hráče týmu, Vegas mají přitom problém vejít se do platového stropu soutěže.

O možném odchodu kanadského gólmana se začalo mluvit i proto, že jej Lehner v play off poslední sezony vytlačil z pozice jedničky a měl velkou zásluhu na postupu Vegas do finále Západní konference. Zatímco Fleury chytal v bojích o Stanleyův pohár jen čtyřikrát, jeho švédský sok si připsal 16 startů a měl výrazně lepší statistiky. Lehner přišel do Vegas v únoru z Chicaga a původně měl Fleurymu krýt záda.

"Vycházím s Robinem skvěle, takže si myslím si, že je vše v pořádku. Hokej stále miluji," uvedl Fleury pro web The Athletic. "Rozhodně nechci být dvojkou. Budu tvrdě trénovat a doufám, že dostanu šanci i v zápasech. Vždy ale záleží na rozhodnutí trenéra. Co se má, stát, stane se. A je to v pořádku. Pokusím se přijít do kempu v dobré kondici a uvidíme," podotkl olympijský vítěz z Vancouveru, který ve Vegas působí od vstupu klubu do NHL v roce 2017. Stanley Cup předtím vyhrál třikrát s Pittsburghem.

Brankář Allen se upsal Montrealu až do roku 2023

brankář Jake Allen prodloužil o dva roky smlouvu s Montrealem, který si tak pojistil jeho služby až do konce sezony 2022/23. Nový kontrakt mu vynese třicetiletému vítězi Stanleyova poháru z loňska v dresu St. Louis celkem 5,75 milionu dolarů. Pohorší si oproti současné čtyřleté smlouvě na 17,4 milionu dolarů.

Canadiens získali Allena ze St. Louis na začátku září. V uplynulé sezoně odchytal v základní části 24 utkání s průměrem 2,15 obdržené branky na zápas, s úspěšností zásahů 92,7 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V pěti duelech play off měl průměr 1,89 gólu na utkání a úspěšnost 93,5 procenta.

St. Louis si jej vybralo v roce 2008 ve druhém kole draftu na 34. místě. V NHL za Blues odchytal 289 utkání s průměrem 2,50 branky na zápas a úspěšností 91,5 procenta. V 29 duelech play off si drží průměr 2,06 a úspěšnost 92,4 procenta.

Reklama

Související témata: