Hlavní obsah

Erat pomohl dvěma góly a asistencí k výhře Nashvillu nad Atlantou

Český hokejový útočník Martin Erat se dvěma góly a asistencí podílel ve středečním přípravném utkání před startem NHL na výhře Nashvillu na ledě Atlanty 4:3. Aleš Kotalík se prosadil i v třetím utkání za Calgary před sezonou, když v Saskatoonu zaznamenal vítěznou trefou proti New Yorku Islanders (3:2).

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Český útočník Nashvillu Martin Erat se raduje z proměněného nájezdu.

Článek

Erat otevřel skóre zápasu v Atlantě v 11. minutě, při jeho vyloučení ale 19 sekund před koncem druhého dějství Nigel Dawes vyrovnal. Nashville dohrál zápas už bez trestu, domácí Thrashers se provinili v utkání třikrát a dvakrát z toho inkasovali.

Vyloučení Bena Eagera ještě Nashville nevyužil, ale při trestu Chrise Thorburna už se prosadil po Eratově přihrávce Ryan Suter a provinění Zacha Bogosiana proměnil v dvoubrankové vedení 3:1 znovu Erat. Atlanta díky trefám Freddyho Meyera a Eagera ještě v druhé třetině vyrovnala, ale v 49. minutě rozhodl David Legwand.

Kotalík v Saskatoonu opět potvrdil, že patří do sestavy Calgary, které se jej chtělo v červnu zbavit. Proti Islanders v 34. minutě zvýšil na 3:0 a připsal si v třetím vystoupení v přípravě pátý bod za tři branky a dvě přihrávky. Navíc má na kontě i vítězný nájezd.

Hokejista NY Rangers Aleš Kotalík.foto: ČTK/AP/Jimmy Jeong

Kotalíkovi věříme, říká trenér Sutter

V utkání měl dokonce jako zástupce kapitána 'áčko' na hrudi. "Hráči nemusejí mít písmena na dresu, aby hráli dobře. Kotalík přišel s dobrým přístupem a já i ostatní trenéři si myslíme, že to je správná věc," řekl trenér Brent Sutter na adresu únorové posily z New Yorku Rangers, která se na konci minulé sezony trápila.

Gól Milana Michálka nezabránil porážce Ottawy s Torontem 3:4. Za vítěze si připsal jednu asistenci obránce Tomáš Kaberle. Aleš Hemský pomohl v rozstřelu k vítězství Edmontonu nad Phoenixem 4:3 po samostatných nájezdech, které v třetí sérii zakončil pojistkou na 2:0. Vítězný gól ale patřil Dustinu Pennerovi.

V dresu Coyotes si připsal dvě přihrávky Petr Průcha, který v posledním přípravném zápas na severoamerické půdě před přesunem do Evropy nastoupil jako jediný z českého tria. Martin Hanzal a Radim Vrbata se představili o den dříve v Calgary.

Phoenix, který začne soutěžní ročník v sobotu 9. října a o den později v pražské O2 areně proti Bostonu, se bude ještě připravovat před cestou na Starý kontinent doma a ve středu 8. října sehraje v Rize přípravu s Dinamem.

Boston se už vydal do Evropy hned utkání proti Washingtonu, které prohrál 1:4. Bruins s českým útočníkem Davidem Krejčím zamířili do Belfastu, kde v sobotu nastoupí proti výběru britské ligy pod názvem Belfast Giants Select. Do Prahy se pak přesunou v neděli.

Reklama