Hlavní obsah

Lang znovu bodoval, Washington ale prohrál

NEW YORK

Ještě nikdy během své kariéry v NHL nezvítězil brankář Washingtonu Olaf Kölzig nad Dallasem. Nestalo se tak ani v sobotním zápase, které Dallas vyhrál 4:2. Z prvních devíti střel na Kölzigovu branku byly čtyři góly. Proti Dallasu Kölzig nastoupil celkem devětkrát, a pouze jednou vychytal remízu, všechny ostatní zápasy Washington s ním v brance prohrál.

Článek

Vítězství Dallasu odstartoval už ve čtvrté minutě Scott Young, a byla to vůbec první střela na Kölzigovu branku. Brzy sice vyrovnal Pettinger, ale před koncem první třetiny dostal domácí znovu do vedení Jason Arnott. Washington ale stále ještě držel se soupeřem krok, ve druhé části znovu srovnal Lang, který prozatím bodoval ve všech zápasech nové sezóny.

O konečném výsledku zápasu nakonec rozhodlo rozmezí čtyř minut v polovině zápasu. Branky Bouchera a Guerina  definitivně zlomily odpor hostů a Dallas mohl náležitě oslavit své nové alternativní dresy. Ty vypadají následovně: na černém pozadí je na hrudi logo ve tvaru býčí hlavy a rukávy mají červené zakončení se zlatou linkou a zelenou hvězdou uprostřed.

Lalime vychytal Anaheim

Už svůj 29. zápas bez obdržené branky v NHL odchytal v Anaheimu brankář Ottawy Patrick Lalime a postaral se o to, že Kačeři z Anaheimu zažívají svůj nejhorší start do nové sezóny v klubové historii. Z prvních čtyř zápasů nevyhráli ani jediný. "Je to frustrující, ale musíme se s tím vypořádat," komentoval tento fakt český útočník Petr Sýkora. "Ale nedělal bych si z toho velkou hlavu, je tu velmi dobrá parta lidí, která tu mizérii dokáže zvrátit. Až dosáhneme prvního vítězství, vše se v dobré obrátí," prorokoval.

Výhra 3:0 byla pro hostujícího trenéra Jacquese Martina jubilejním 300. vítězstvím na lavičce Ottawy. "Velmi ho uznávám," vyznal se k respektu svého kouče útočník Shaun Van Allen. "Je to skvělý kouč. Je trpělivý a dokáže cokoliv v klidu vysvětlit. Není jako někteří z těch chlapíků, co na Vás ječí a nadávají Vám, jakmile něco zkazíte."

První branku Ottawy vstřelil už po 52 sekundách český útočník Václav Varaďa a na další branku si necelých 14 tisíc fanoušků muselo počkat až na samý závěr utkání, protože brankáři Lalime i Giguere se předháněli ve skvělých zákrocích. Devět minut před koncem se ale z pravého kruhu trefil Smolinski a při závěrečné power play už do prázdné branky pečetil výsledek Marián Hossa po přihrávce od Radka Bonka.

Výsledky NHL:
Dallas - Washington 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Branky: 4. Young, 17. Arnott, 32. Boucher, 36. Guerin - 9. Pettinger, 25. Lang. Zásahy brankářů: Turco 25/23 - Kölzig 18/14
Anaheim - Ottawa 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 1. Varaďa, 51. Smolinski, 59. Marián Hossa (Bonk). Zásahy brankářů: Giguere 27/25 - Lalime 27/27

Reklama