Hlavní obsah

Detroit zametl Josepha na farmu

Brankářský rébus v Detroitu je na nějaký čas zřejmě vyřešen. Dnes totiž vedení klubu disponující dvěma skvělými gólmany Dominikem Haškem a Curtisem Josephem, poslalo druhého jmenovaného na farmu v nižšší soutěži AHL. S tím, že to pro něj v momentální situaci bude nejlepší možnost jak se rozehrát po zranění kotníku.

Foto: ČTK

Zda ještě letos Curtis Joseph oblékne dres Detroitu, je zatím ve hvězdách

Článek

Joseph patří v NHL k nejstabilnějším brankářům, kteří v posledních letech jen výjimečně  klesli na úroveň náhradníků. To se ale změnilo poté, co Detroit s otevřenou náručí přivítal navrátivšího se Dominika Haška, hrdinu jejich cesty za Stanley Cupem 2001.

Nyní Joseph musí putovat na farmu do Grand Rapids v AHL. Jinou soutěž než NHL přitom naposledy hrál před sezónou 1995/96, kdy stávkoval za vyšší kontrakt v Edmontonu hraním za Las Vegas Thunder v IHL.

Chytat začne v pátek

Na otázku deníku Detroit Free Press, jak je smířen s hraním v nižší soutěži, odpověděl Joseph vyhýbavě: "To je opravdu těžká otázka. Já chci hrát nejlépe, jak budu schopen." Naproti ohlasům z Grand Rapids dorazí Joseph k týmu až v pátek, nikoliv ke středečnímu tréninku. Připravovat se bude prozatím v Detroitu.

Poprvé by měl Joseph obléknout dres Grand Rapids v pátečním utkání proti Utahu Grizzlies. "Měl jsem na výběr ze tří možností. Nastoupit v pátek, o víkendu, nebo až příští víkend," vyprávěl s novou  situací smířený Joseph. "Vybral jsem pátek, protože to hrají Grand Rapids doma, a na jejich stadión to mám z domova asi dvě hodinky cesty."

Možná se do Detroitu vrátí, možná ne

Generální manažer Ken Holland potvrdil, že společně s trenérem Lewisem během víkendu rozebírali s Josephem jeho situaci. "Otázkou nebylo, zda zůstane v Grand Rapids, ale zda potřebuje odehrát nějaké zápasy, než bude připraven nastoupit po pauze do NHL," sdělil Holland. "Pokud bude připraven na hru v NHL, pak mu Dave Lewis najde místo v sestavě."

Sám Joseph nedokázal na otázku, zda je připraven nastoupit v NHL, plně odpovědět. "To je těžké říct, protože jsem ještě nepodstoupil plnou tréninkovou zátěž," řekl gólman. "Po pátečním utkání v AHL se uvidí. Buď se vrátí zpátky do Detroitu, nebo mu navrhneme odehrát za Grand Rapids další zápas," dodal Holland.

Reklama

Související témata: