Hlavní obsah

V týmu vítězů Stanley Cupu pokračují útočník Maroon i bek Schenn

Americký útočník Patrick Maroon bude v NHL nadále hájit barvy mistrovské Tampy Bay. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z posledních dvou sezon se Lightning upsal na dva roky za celkem 1,8 milionu dolarů. Pro příští sezonu má jasno také jiný zkušený hokejista úřadujících šampionů, který se stal nechráněným volným hráčem. Obránce Luke Schenn podepsal s vedením floridského týmu roční kontrakt na 800 tisíc dolarů.

Foto: Dirk Shadd, ČTK/AP

Obránce Tampy Victor Hedman dává napít ze slavného Stanley Cupu kapitánovi týmu Stevenu Stamkosovi.

Článek

Dvaatřicetiletý Maroon si za 64 zápasů zkrácené základní části uplynulého ročníku připsal 23 bodů za devět gólů a 14 asistencí. Při úspěšném tažení za Stanley Cupem, který poprvé získal loni ještě jako hráč St. Louis, přispěl šesti body (1+5) ve 25 duelech. Celkem má Maroon, jenž oblékal během kariéry i dres Anaheimu, Edmontonu a New Jersey, v základní části na kontě 513 utkání a 229 bodů (97+132). V play off přidal 40 bodů (17+23) v 98 zápasech.

Třicetiletý Schenn zasáhl v základní části poslední sezony jen do 25 utkání, dal gól a na dva nahrál. Za 11 bitev play off přidal dvě asistence. Pětka draftu z roku 2008 působila v minulosti také v Torontu, Philadelphii, Los Angeles, Arizoně, Anaheimu a Vancouveru. V dlouhodobé fázi odehrál Schenn 759 zápasů a zaznamenal 148 bodů (31+117). Ve 23 utkáních play off dvakrát skóroval a na další tři branky nahrál.

Reklama

Související témata: