Hlavní obsah

Hossa a spol. budou do hokejové Síně slávy uvedeni až příští rok

Hokejová Síň slávy v Torontu příští rok nepřijme žádné nové členy. V roce 2021 bude uvedena šestice osobností včetně Slováka Mariána Hossy, jež byla vybrána letos, ale její ceremonie musela být zrušena kvůli koronavirové pandemii.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Noví členové měli být slavnostně do Síně slávy přijati 16. listopadu v Torontu, vzhledem k epidemiologické situaci ale byla ceremonie odložena na neurčito. Vedení organizace během dnešní telekonference rozhodlo, že si noví členové zaslouží stejnou slavnost jako jejich předchůdci, takže bude lepší ji odložit na příznivější dobu.

Uvedení do Síně slávy je několikadenní akcí, které se účastní rodina, přátelé, bývalí spoluhráči oslavenců a hokejoví fanoušci. Proto podle předsedy Síně slávy Lannyho McDonalda nepřipadala v úvahu online ceremonie.

Vedle Hossy, který si ocenění vysloužil jako druhý slovenský hokejista v historii, byli letos v červnu do Síně slávy vybráni i další bývalý útočník Jarome Iginla, obránci Kevin Lowe a Doug Wilson, kanadská brankářka Kim St-Pierreová a v kategorii budovatelů někdejší dlouholetý generální manažer Detroitu Ken Holland.

Reklama