Hlavní obsah

Seguina a Bishopa čeká po operacích pauza pět měsíců

Hokejisté Dallasu se budou muset zhruba pět měsíců obejít bez útočníka Tylera Seguina a brankáře Bena Bishopa. Oba hvězdné hráče čeká dlouhá rekonvalescence po operacích a nestihnou start nového ročníku NHL. Oznámili to zástupci klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský útočník Tyler Seguin v reprezentačním dresu.

Článek

Seguin podstoupil v pondělí operaci pravé kyčle, která se kvůli pandemii koronaviru odkládala už od začátku října. Bishop se zotavuje od 21. října po operaci poškozeného menisku v pravém koleni. Nová sezona začne zřejmě v lednu.

Osmadvacetiletý kanonýr Seguin pět let nevynechal jediný zápas základní části, bolesti kyčle ho však trápily už několik sezon. Letošní finále Stanleyova poháru dohrával s poškozenou chrupavkou, navíc má potíže s koleny.

Bishop podstoupil první menší operaci kolena už v květnu, v play off pak ale zvládl odehrát jen tři zápasy. Další vyšetření ukázalo, že meniskus bude vyžadovat větší zásah. V brance ho zastoupil Anton Chudobin a svými výkony si vysloužil novou tříletou smlouvu. Týmu pomohl postoupit až do finále Stanley Cupu, kde Dallas podlehl Tampě Bay v šesti zápasech.

Reklama

Související témata: