Hlavní obsah

Průcha se prý vrací do Evropy a bude hrát za Petrohrad

Hokejový útočník Petr Průcha končí své angažmá v zámoří a vrací se do Evropy. Osmadvacetiletý mistr světa z roku 2005 se podle informací ruského deníku Sport den za dnem dohodl na podmínkách smlouvy v Petrohradu. Do Kontinentální ligy se přesune z nižší AHL, po nevydařeném vstupu do sezóny jej totiž vedení Phoenixu přeřadilo do San Antonia.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Útočník Phoenixu Petr Průcha střílí gól do sítě gólmana Detroitu Jimmyho Howarda.

Článek

"S Průchou jednáme. Můžeme říci, že jsme se již dohodli," uvedl generální manažer Petrohradu Andrej Točickij pro ruský deník. Pokud se informace potvrdí, rozšíří Průcha početnou českou skupinu v klubu. Tým trénují Václav Sýkora s Janem Votrubou a působí v něm brankář Jakub Štěpánek a útočník Petr Čajánek.

Kouč Sýkora už dříve připustil, že bohatý ruský klub má o Průchu zájem. Osobně se prý v jeho příchodu neangažoval. "Máme nějaké problémy v útoku a Petr mám pomůže v jejich řešení," uvedl Sýkora pro web championat.ru v pondělí s tím, že přestup by měl být dotažen v nejbližších dnech.

Chrudimský rodák Průcha vstoupil do NHL v roce 2005, za New York Rangers a Phoenix odehrál včetně play off 370 zápasů s bilancí 80 branek a 71 asistencí. V této sezoně však v NHL nastoupil jen jedenáctkrát, více času odehrál v AHL. Vedení Phoenixu jej dvakrát nabídlo ostatním klubům, o jeho služby však nikdo zájem neprojevil.

Reklama

Související témata: