Hlavní obsah

Forsberg poprvé trénoval s Coloradem, zatím se cítí dobře

DENVER

Švédský hokejový útočník Peter Forsberg absolvoval po sobotním rozbruslení v neděli svůj první trénink s týmem Colorada, v jehož dresu zvažuje opětovný návrat do zámořské NHL. Ačkoliv obě strany dosud neuzavřely kontrakt, kouč Lavin Joe Sacco po tréninku prohlásil, že by "Foppa" mohl hrát již v dnešním duelu proti St. Louis.

Článek

Sám Forsberg, jemuž zatím nebylo přislíbeno nic kromě možnosti prověřit kondici s týmem, sice až tak daleko nezašel, nicméně si pochvaloval svůj aktuální zdravotní stav. "Je to dobré, nemohu si stěžovat. Bývalo to horší. Nerad bych o tom přesně mluvil, ale každopádně jsem se cítil dobře," řekl zámořským médiím švédský forvard, který v organizaci Avalanche odehrál většinu kariéry v prestižní soutěži.

Jedna z největších postav historie švédského hokeje je stále velmi populární nejen mezi fanoušky, kteří právě kvůli Forsbergovi obsadili prostory tréninkové haly Avalanche, ale také mezi mladšími spoluhráči. Pro ty byl hlavně v jejich hokejových začátcích modlou. Plakáty, na nichž byly klubové legendy Forsberg, Patrick Roy nebo Joe Sakic, zdobily zdi pokoje například dvacetiletého útočníka Matta Duchenea.

Duchene: Jsem nadšený

"Bylo naprosto skvělé být s ním na ledě a vidět takhle zblízka někoho, ke komu jsem jako dítě vzhlížel. Kamarád mi připomněl, že tohle byl můj sen, když mi bylo dvanáct. Jsem nadšený, že mám tuhle možnost," prohlásil Duchene, jenž neváhal využít příležitosti: několikrát s Forsbergem mluvil a ptal se ho na různé věci.

"Bylo by úžasné ho mít v sestavě. Vypadal moc dobře a myslím, že ze svého umění moc neztratil. Jasně, nějakou dobu v NHL nehrál, ale pro hráče jeho kalibru by bylo snadné naskočit zpátky," uvedl Duchene.

Kouč Sacco mužstvo po dvou po sobě jdoucích vysokých porážkách v domácím prostředí nešetřil a v závěru hodinu a půl dlouhého tréninku přidal navíc i náročná bruslařská cvičení, po nichž Forsberg lapal po dechu. Rozhodující pro něho ovšem bylo, že ho nijak nelimitovala pravá noha, s níž měl v posledních letech vleklé problémy.

"Jsem nadšený z toho, že tu mohu být a znovu obléknout dres Avalanche. Budu nyní pokračovat v trénování a věřím, že na tom budu lépe a lépe. Uvidíme, kam se případně dostanu," řekl Forsberg, který se naposledy vrátil k týmu na konci sezony 2007/08. Přestože měl tehdy problémy s třísly, v 16 utkáních včetně play off si připsal 19 bodů za dvě branky a 17 přihrávek.

"Cítím se lépe než předtím a chci být lepší než tehdy," dodal sedmatřicetiletý Forsberg. V rodném Švédsku bruslil většinu uplynulého roku, ačkoliv od ročníku 2009/10, kdy hájil barvy MODO, nikde oficiálně nehrál.

"Myslím, že vypadal a hrál dobře. Když vezmu, jaký ten trénink byl, tak pracoval skutečně tvrdě. A dnes to byl opravdu tvrdý trénink. Ale (Forsberg) vypadal, že má hodně energie," podotkl Sacco.

Jeden z nejlepších útočníků své generace Forsberg odehrál v NHL v dresech Colorada, Philadelphie a Nashvillu 706 zápasů, v nichž získal 885 bodů (249+636). Pokud by se skutečně dohodl s Avalanche na působení, nemusel by ho klub dát na takzvaný waiver list k dispozici ostatním týmům NHL, protože v tomto ročníku nehrál v Evropě.

Reklama

Související témata: