Hlavní obsah

Ruský hokejista Sjomin prodloužil o rok smlouvu s Washingtonem

WASHINGTON

Ruský hokejový útočník Alexandr Sjomin o rok prodloužil smlouvu s Washingtonem. Nový kontrakt mu zaručuje v nadcházející sezóně příjem 6,7 miliónu dolarů. Oproti aktuálnímu ročníku si jedna z hlavních hvězd Capitals polepší o 700 tisíc dolarů. Šestadvacetiletý Sjomin se i při současné módě dlouhodobých lukrativních smluv rozhodl podruhé za sebou upsat Washingtonu jen na rok.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Slovenský hokejista Andrej Meszaros (vpravo) obchází Alexandra Semina z Ruska v utkání oylmpijského turnaje ve Vancouveru.

Článek

"Alexovi se líbil další roční kontrakt a nám se také zamlouval. Může s námi podepisovat roční kontrakt dalších deset let, když si bude přát. Dává nám to větší flexibilitu a hráči také," řekl generální manažer George McPhee agentuře AP. V příští sezoně bude druhým nejlépe placeným hráčem Capitals po Alexandru Ovečkinovi, který má příjem devět miliónů dolarů.

Sjomin, který je momentálně mimo hru se zraněním kyčle, si v této sezoně připsal v 39 zápasech 35 bodů za 18 branek a 17 asistencí. V NHL má na kontě z 366 utkání 335 bodů za 166 gólů a 169 přihrávek. Ve 28 zápasech play-off přidal osm přesných zásahů a 16 asistencí.

Reklama

Související témata: