Hlavní obsah

Na Kaberleho letos zase budou tlačit, aby svolil k výměně

Necelé tři týdny scházejí v NHL do konce přestupového období a Tomáš Kaberle už zase ze všech stran začíná slýchat, že jeho dny v Torontu jsou sečteny. Od roku 1998 však 32letý obránce za jiný tým než Maple Leafs za mořem nehrál.

Foto: ČTK/AP

Obránce hokejistů Toronta Tomáš Kaberle

Článek

Na cvrkot, jenž kolem jeho osoby zesiluje vždy v únoru, už si zvykl. Mockrát mu říkali, že na spadnutí je trejd do Bostonu, nikdy k tomu nedošlo… Kaberlemu ovšem po sezóně vyprší smlouva a manažer týmu Brian Burke určitě zkusí českého veterána na trhu nabídnout. „Každý rok je to přesně to samé, já se chci ale soustředit na svoje výkony,“ prohlásil Kaberle.

Na ledě Islanders si v úterý připsal třetí gól a třicátou asistenci sezóny, drží se v desítce nejproduktivnějších beků NHL. Je zároveň služebně nejstarším hráčem Toronta a zřejmě jediným bekem v jeho dresu, který je schopen puk rozehrát a ne jen nahodit na mantinel…

Manažer Burke se minulý rok pokoušel zesílit tlak na Kaberleho, aby se vzdal klauzule ve smlouvě, podle níž s přesunem do jiného týmu ligy musí souhlasit. Do záležitosti se později vložil i hokejistův otec František Kaberle st. a syn pak musel jeho výroky žehlit nejen u manažera, ale i kouče Rona Wilsona. „Do Tomáše hučím dlouho, aby změnil prostředí, ale on bere Toronto jako druhý domov, je to pro něj těžké,“ tvrdil Kaberle st.

Jeho potomek loni neprožíval vůbec lehké období, hlavně kvůli rozvodu s manželkou Ilonou. Příliš si nepadl do noty ani s Wilsonem, který elitního beka občas ani neposílal na led.

Ale i v novém ročníku dává americký trenér víc času na ledě kanadským obráncům Phaneufovi a Beaucheminovi. „Všechny záležitosti ohledně smlouvy nechávám na agentovi. Když bude něco nového, dám vědět,“ ukončil debatu Kaberle.

Reklama

Související témata: