Hlavní obsah

Forsbergův návrat do NHL měl jepičí život, po dvou zápasech končí

Švédský hokejista Peter Forsberg se po pouhých dvou zápasech po návratu do NHL rozhodl ukončit kariéru. Oznámil to jeho klub Colorado Avalanche s tím, že ještě dnes švédská legenda uspořádá tiskovou konferenci.

Foto: ČTK

Švéd Peter Forsberg ukončil kariéru.

Článek

Sedmatřicetiletý útočník se vrátil do NHL po tříleté přestávce, během níž léčil dlouhodobá zranění a občasně nastupoval ve švédské lize. S Coloradem podepsal začátkem února smlouvu do konce sezony. "Jsem si jistý, že mohu hrát v NHL a pomoci tomuto týmu. Chtěl jsem zjistit, jak na tom jsem fyzicky, a jsem připraven na novou výzvu," vyhlašoval ještě před týdnem.

Nyní své rozhodnutí změnil a do premiérového zápasu před domácím publikem už nezasáhne. Hokejovou kariéru mu v posledních letech notně brzdily chronické problémy s kotníky.

Forsberg hrál v Coloradu 11 sezon, během nichž dvakrát získal Stanleyův pohár. Působil také ve Philadelphii a v Nashvillu. Celkově v základní části NHL nasbíral 885 bodů (249+636) v 708 zápasech. Dvakrát vyhrál se Švédskem olympijské hry a má také dvě zlaté medaile z mistrovství světa.

Reklama