Hlavní obsah

Hokejista Pacioretty má po Chárově faulu zlomený obratel

Hokejový útočník Max Pacioretty z Montrealu má po faulu kapitána Bostonu Zdena Cháry zlomený obratel a těžký otřes mozku. Slovenského obránce vedení NHL trestat nebude.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Max Pacioretty leží v bezvědomí na ledě po tvrdém zákroku Zdena Cháry.

Článek

"Max Pacioretty má těžký otřes mozku a frakturu čtvrtého krčního obratle, ten ale není naštěstí vychýlený. Max zůstane v nemocnici na pozorování," uvedl v prohlášení na webu Canadiens trenér Jacques Martin s tím, že se zatím nedá odhadnout, jak dlouho bude probíhat hráčovo léčení.

K incidentu došlo krátce před koncem druhé třetiny středečního utkání NHL, které Montreal nad Bostonem vyhrál 4:1. Obrovitý Chára strčil ujíždějícího Paciorettyho na hrazení a útočník Canadiens narazil hlavou do plexiskla. Několik minut poté zůstal ležet na ledě a hřiště opustil na nosítkách.

Chára dostal za svůj faul trest na pět minut a desetiminutový osobní trest. Oba hráči se letos nestřetli poprvé - když 8. ledna vstřelil ve vzájemném utkání Pacioretty vítězný gól, jel za branku Bostonu slavit a přitom vrazil do Cháry, z čehož následně vznikla mela.

Třiatřicetiletý Chára už dnes absolvoval konferenční telefonní hovor s viceprezidentem NHL pro hokejové operace Mikem Murphym. Ten se rozhodl neudělit slovenskému zadákovi zákaz činnosti ani pokutu.

"Nenašel jsem jediný důvod pro dodatečný trest. Oba hráči bruslili stejným směrem a Chára narazil soupeře na hrazení. Nebyl tam jediný důkaz nebo náznak, že se Chára snažil trefit hlavu soupeře nebo provést nějaký nebezpečný zákrok," uvedl Murphy. Ten podle svých slov také přihlédl k tomu, že se Chára během 13 let v NHL nezapletl do žádného vážného incidentu, jenž by vyžadoval disciplinární řízení.

Reklama