Hlavní obsah

Jeho popularita se nebes dotýká. Crosby šest let po sobě prodává nejvíce dresů v NHL

PRAHA

Nehraje, přesto je nejpopulárnější a jeho dresy jdou na dračku. Takový je hokejista Sidney Crosby, který přitom hrál naposledy zápas 5. ledna, tehdy po nárazu na mantinel utrpěl otřes mozku. Přesto kapitán Pittsburghu už šestý rok po sobě vládne prodeji dresů v NHL. Relikvie s jeho jménem jsou symbolem marketingového úspěchu.

Foto: Dave Denoma, Reuters

Sidney Crosby - vrátí se zcela zdráv do příští sezóny NHL?

Článek

Crosby vede v prodejnosti, ačkoli chyběl druhou polovinu sezóny 2010/2011. Podle Sports Business Daily drží tento primát od svého nástupu do NHL v roce 2005.

V popředí se za uplynulý ročník zámořské soutěže drží i jeho spoluhráči z mužstva. Forvard Jevgenij Malkin skončil pátý a brankář Marc-Andre Fleury desátý. Do top pětky se vešel ještě Alexander Ovečkin z Washingtonu a Jonathan Toews a Patrick Kane z Chicaga.

O velké popularitě Crosbyho svědčí i fakt, že do All-Star Game získal nejvíce hlasů, a to 635 509. Třetí skončil Malkin, ale oba pro zranění nakonec nenastoupili.

Kanadský útočník ale v posledních týdnech řeší především svoji formu a zdravotní stav pro nadcházející sezónu. V uplynulé se mu návrat nepodařil. To vše po nešťastné události z 5. ledna v utkání s Tampou Bay. Náraz na mantinel od Victora Hedmana a začal se psát příběh o comebacku, který nenastal. Ale Crosby už trénuje, nyní začíná jeho letní program.

Stále pod dohledem lékaře

„Setkal jsem se se Sidem ve středu a mluvil jsem s doktorem Collinsem. Bude (Crosby) pokračovat v tréninku v jeho rodném městě Cole Harbour. Vše bude pod pečlivým dohledem doktora Collinse,“ nechal se slyšet Ray Shero, generální manažer Tučňáků.

Crosby v polovině základní části NHL měl na svém kontě v kanadském bodování 66 bodů. Suverénně vládl, měl namířeno na hranici 120 bodů po základní části, ale zranění vše změnilo. I přesto, že odehrál jen jedenačtyřicet utkání, o šestnáct bodů vyhrál klubové bodování po základní části a celkově skončil jedenatřicátý. Pokud vkročí do následující sezóny zdravý, je možné, že ve stejném dresu vyjede na led i Jaromír Jágr. Pittsburgh je jedním z adeptů na služby českého útočníka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články