Hlavní obsah

Hokejista Dvořák odchází v NHL do Dallasu

DALLAS

Hokejista Radek Dvořák bude v NHL hrát za Dallas Stars. Dosavadní útočník Atlanty uzavřel roční smlouvu na 1,5 miliónu dolarů. V uplynulém ročníku bral trojnásobný mistr světa, který přišel do Atlanty v průběhu sezóny z Floridy, o 300 tisíc více.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Radek Dvořák v dresu Floridy

Článek

Čtyřiatřicetiletý Dvořák si tak v prestižní zámořské soutěži vyzkouší angažmá v šestém klubu. V minulosti nastupoval také za New York Rangers, Edmonton a St. Louis. Za Atlantu hrál od konce února, po přestěhování klubu do Winnipegu však změní působiště znovu a zůstane v USA.

Dvořáka si v roce 1995 vybrala Florida jako desítku draftu. Celkem má specialista na defenzivní práci na kontě v NHL 556 bodů za 215 gólů a 341 asistencí, s počtem 1118 odehraných utkání je v historickém pořadí českých hokejistů na čtvrtém místě. V play off Dvořák nastoupil v 39 zápasech, v nichž zaznamenal dvě branky a pět přihrávek.

V roce 1996 si s Floridou zahrál finále Stanleyova poháru, stejně jako o deset let později v dresu Edmontonu ale na trofej nedosáhl. Dosavadní smlouva mu zaručovala roční příjem 1,8 milionu dolarů, s Atlantou se však na novém kontraktu nedohodl a dnes se stal nechráněným volným hráčem.

Dallas také angažoval obránce Adama Pardyho z Calgary, Sheldona Souraye z Edmontonu a útočníky Michaela Rydera z Bostonu a Vernona Fiddlera z Phoenixu. Pardy uzavřel dvouletou smlouvu na čtyři milióny dolarů, Souray na rok za 1,65 miliónu dolarů, čerstvý vítěz Stanleyova poháru Ryder se upsal na dva roky za sedm miliónů dolarů a Fiddler získal čtyřletý kontrakt na 5,4 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články