Hlavní obsah

Crosby bude s Pittsburghem trénovat bez kontaktů

Hvězdný hokejový útočník Sidney Crosby se navzdory následkům po otřesech mozku zapojí do tréninkového kempu Pittsburghu, jenž startuje v sobotu. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan má nicméně od lékařů striktní příkaz vyhýbat se kontaktům.

Foto: Dave Denoma, Reuters

Sidney Crosby.

Článek

Kapitán Penguins musel kvůli otřesům mozku ukončit minulou sezónu předčasně už v lednu a zatím není jasné, kdy se do kolotoče NHL vrátí. "I když to bude bezkontaktní trénink, je to dobrá zpráva," pochvaloval si Crosby. První zápas sezóny odehraje Pittsburgh 6. října proti Vancouveru.

Lékaři už dříve vedli, že Crosbymu nedovolí vrátit se dřív, než budou mít stoprocentní jistotu jeho uzdravení. Olympijského vítěze a majitele prstenu za triumf ve Stanley Cupu trápily po otřesech mozku bolesti hlavy a měl problémy se sledováním televize a řízením auta.

Crosby byl navzdory tomu, že odehrál pouze 41 zápasů, v minulé sezóně se se 66 body nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Od vstupu do NHL v roce 2005 nasbíral ve 412 duelech základní části 572 bodů za 215 gólů a 357 asistencí.

Reklama

Související témata: