Hlavní obsah

Jágr už si zatrénoval s Flyers, trenéři k němu hledají spoluhráče

PHILADELPHIA

První trénink s týmem NHL Philadelphia Flyers má za sebou český útočník Jaromír Jágr. V sobotu ráno naskočil stejně jako další hráči do kempu Flyers v hale Virtua Center Flyers Skate Zone v městečku Voorhees asi dvacet kilometrů od Philadelphie. Devětatřicetiletý Jágr si první kontakt s týmem údajně užíval, trenéři nyní dumají nad jeho místem v sestavě.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr během setkání s novináři ve Philadelphii

Článek

Trenér Flyers Peter Laviolette původně uvažoval, že Jágr zaplní místo po finském útočníkovi Ville Leinovi, který odešel do Buffala. Leino hrával na křídle útoku s centrem Danielem Brierem a Scottem Hartnellem. Českého veterána ale na tréninku nasadil vedle dvou mladíků - Jamese Van Riemsdyka a Claude Girouxe.

"Začali nastupovat v době, kdy jsem z NHL odcházel. Po prvním tréninku nemůžu nic hodnotit, ale prohlížel jsem si jejich nejlepší akce na YouTube a stránkách NHL," komentoval nové spoluhráče z prvního útoku Philadelphie Jágr.

"Od toho je tréninkový kemp, aby si věci sedly. Uvidíme, jak si budou hráči postupně vyhovovat," cituje Lavioletta server csnphilly.com. "Možná to nebude perfektní ani na konci kempu, ale doufejme, že to bude dobrý základ pro to, na čem budeme moci pak v sezóně stavět," dodal.

Jágr by si mohl po letech znovu zahrát také se švédským centrem Michalem Nylanderem, s kterým se mu dařilo při štacích ve Washingtonu a u New York Rangers. Další veterán pozorovatele tréninku příjemně překvapil, předvedl že ani po letech neztratil nic na ladném bruslení a skvělé práci s hokejkou. "Je ve skvělé fyzické kondici, vypadá ohromně," libuje si generální manažer Flyers Paul Holmgren.

V sobotu ráno se ve Skate Zone poprvé potkali hráči týmu před novou sezónou. Jágr nejprve začal na ledě bruslit bez helmy a povídal si s hráči, se Scottem Hartnellem si dokonce zkusili pár sprintů. Jágr prohrál, zbytek tréninku strávil s helmou na hlavě. V kempu je kromě něj i další Čech Jakub Voráček a na testech je exboleslavský útočník Tomáš Hyka.

Reklama

Související témata: