Hlavní obsah

Rangers zahrnuli Spartu chválou. Má super tým, lidi si přišli na své, říká Gáborík

PRAHA

Spokojenost s výsledkem a od druhé třetiny i s předvedenou hrou panovala po přípravném zápase NHL Premier Challenge proti Spartě v kabině hokejistů New Yorku Rangers. Hráči týmu z Manhattanu si pochvalovali, že utkání i zásluhou výkonu sparťanů splnilo svůj účel. I proto je prý výhra 2:0 o to cennější.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Sparty a New York Rangers si podávají ruce po konci zápasu.

Článek
Fotogalerie

V první třetině to totiž byla Sparta, kdo měl více ze hry. Svědčí o tom i poměr střel, který byl 13:5 ve prospěch domácího týmu. „V první třetině na nás vlétli, hnalo je i skvělé publikum. Navíc Sparta těžila z širokého pásma,“ všiml si kapitán Rangers Ryan Callahan.

Rangers ale tlak domácích ustáli a od druhé třetiny převzali iniciativu. Odměnou jim za to byly dvě slepené branky, které padly v rozmezí necelých tří minut. „Od druhé třetiny jsme začali lépe bruslit a hrát víc do těla. Jakmile jsme pak vstřelili dva góly, hru už jsme kontrolovali,“ říkal slovenský útočník Marián Gáborík.

Marián Gáborík střílí do odkryté klece sparťanského brankáře Tomáše Pöpperleho.foto: Právo/Petr Hloušek

Gáborík s Callahanem rovněž vyzdvihli sympatický výkon Sparty, který přispěl ke kvalitě zápasu. „Sparta má výborný tým, rychlé a šikovné hráče, kteří to s pukem umí,“ uznal kapitán Rangers. „Mají ve svém kádru pár rychlých hráčů, odehráli super zápas. Prostě se bylo na co koukat, lidi si přišli na svoje,“ doplňoval Gáborík.

Rangers měli hned po zápase nabrat směr Göteborg, kde je v pátek v plánu duel s místní Frölundou. Kvůli husté mlze ve Švédsku byl ale let odložen, cesta je naplánována na páteční ráno. V neděli ještě čeká svěřence kouče Tortorelly zápas v Bratislavě se Slovanem, o den později proti Zugu ve Švýcarsku. 7. října pak ve Stockholmu vstoupí do sezóny NHL utkáním s Los Angeles. „Náš systém funguje a jsem si jistý, že s přibývajícími přípravnými zápasy a blížící se sezónou bude ještě lepší,“ je optimistický Ryan Callahan.

Reklama

Související témata: