Hlavní obsah

Chicago gólmanovi Salákovi nevěří, poslalo ho na farmu

CHICAGO

Český brankář Alexander Salák prozatím místo v týmu NHL Chicago Blackhawks nezískal. Loňští vítězové Stanley Cupu poslali čtyřiadvacetiletého gólmana do svého farmářského týmu Rockford IceHogs hrajícího nižší AHL a místo něj svěřili roli dvojky za Coreym Crawfordem zkušenějšímu Rayi Emerymu.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Alexander Salák ještě v dresu Chicaga.

Článek

Chicago si pozvalo devětadvacetiletého Emeryho do kempu na zkoušku a v pondělí s ním podepsalo roční jednocestnou smlouvu na 600 tisíc dolarů, což je částka, kterou by dostával i na farmě. Strakonický rodák Salák se v květnu dohodl také na jednocestném kontraktu s podobným platem 625 tisíc dolarů s platností na dvě sezóny.

Talentovaný český gólman tak zatím nerozmnoží svou sbírku dvou zápasů v NHL, které v sezóně 2009/10 odchytal za Floridu. Uplynulý ročník strávil na hostování ve švédském Färjestadu, s nímž se stal mistrem ligy. Letos v únoru Panthers v rámci výměny pěti hráčů přepustili práva na Saláka Chicagu, spolu s ním se stal hráčem Blackhawks i útočník Michal Frolík.

Salák v přípravných zápasech odchytal 124 minut, v nichž dostal čtyři branky. Podle statistik Emeryho, který inkasoval devětkrát ve 159 minutách, sice předčil, vedení Chicaga ale vsadilo na zkušenost. Rodák z kanadského Hamiltonu v NHL v brance Ottawy, Philadelphie a naposledy Anaheimu odchytal 173 zápasů základní části, dalších 36 přidal v play off. Jednu sezónu také strávil v KHL v Atlantu Mytišči.

Reklama

Související témata: