Hlavní obsah

VIDEO: Jágrův comeback je tu, musí se ukázat hned na úvod

VOORHEES

Poslední rozbruslení na domácím ledě, rychlý oběd a letadlem vzhůru do Bostonu. Ve čtvrtek večer zámořského času už to konečně začne. Jaromír Jágr se po třech letech znovu představí v NHL. Hokejisté Philadelphie vstupují do sezóny na ledě obhájců Stanley Cupu a očekávání jsou veliká.

Foto: Tony Ding, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Philadelphie.

Článek

Zase bude v záři reflektorů, odkud v roce 2008 zmizel do západosibiřského azylu. Hned v prvním utkání je tu ohromná výzva: bostonští vítězové Stanley Cupu! Čeští fanoušci jsou natěšení, ale sledovat Jágrův start může být problém, protože televize Nova Sport zatím dohody o vysílání NHL nedosáhla.

Netrpělivost se mísí s obavami: „Vyjde Jágrovi celý ročník? Kolik udělá bodů? Bude stačit mladým hvězdám?“ Jágr si to tak trochu „způsobil“ sám. V přípravě pořádně vyčníval. Ve třech utkáních nasázel čtyři góly a přidal dvě asistence. „Lidi teď asi budou mít pocit, že to tak půjde až do konce sezóny,“ povzdechl si.

Sám ale dělá všechno pro to, aby tomu tak bylo. Na ledě si diriguje mladíky Girouxe a van Riemsdyka, po tréninku si přidává v posilovně. Musí ukázat, že manažer Flyers Paul Holmgren udělal dobře, když vyměnil lídry Richardse a Cartera, kteří nestřídmě holdovali večírkům. „Po každém zápase měli tihle kluci ještě jedno divočejší utkání,“ tvrdil taxikář, když mířil k tréninkovému centru Flyers.

To leží ve Voorhees, státě New Jersey, asi půl hodinky jízdy od Philadelphie. Jen co přípravu dokončí Jágr a spol., přijede rolba a odpoledne už je hala nachystaná k veřejnému bruslení. O víkendech jsou tu narozeninové oslavy a fanoušci Flyers mají k dispozici i obchod s dresy. Hádejte, který je nejprodávanější?

Z newyorského nádraží Port Authority jezdí autobusy směr Philadelphia symbolicky z nástupiště č. 68. Pro Jágra to vypadá jako dobré znamení…

Reklama

Související témata: