Hlavní obsah

Chára se těší na zápas proti Philadelphii: Na Jágra musíte tvrdě

Ještě pár hodin a potkají se na ledě bostonské TD Garden. Kapitán vítězů Stanley Cupu Zdeno Chára a nejlepší Evropan dějin NHL Jaromír Jágr v dresu Philadelphie. „Recept? Nedat Jágrovi čas ani prostor,“ vytyčil si slovenský kolos před zahajovacím zápasem sezóny. Začíná se v půl druhé středoevropského času.

Foto: Mike Blake, Reuters

Držitel Stanleyova poháru Zdeno Chára se na zápasy proti Jaromíru Jágrovi těší.

Článek

Co jste říkal na výsledky Philadelphie v přípravě a změny, které tam proběhly? Bude Flyers spolu s vámi favoritem Východní konference?

Určitě budou. Myslím si, že dost promíchali sestavu, podepsali hodně nových hráčů. Samozřejmě borec jako Jágr je velkým přínosem pro tým. Určitě budou jedním z adeptů na horní příčky.

Těšíte se už na střety s Jágrem?

Samozřejmě, to je velká motivace hrát proti Jaromírovi, protože je to vynikající hráč a má obrovské zkušenosti. Za ta léta si připsal vizitku jednoho z nejlepších hokejistů světa. Je to velmi těžké, vždycky je výzva hrát proti takovému útočníkovi, který je talentovaný, silný a ještě v pravou chvíli ví, co s pukem.

Co na něj tedy platí?

Samozřejmě nedat mu moc času a prostoru, být na něm. Snažit se hrát tvrdě, fyzicky, protože i on využívá své fyzické parametry velmi dobře.

Změnil se za ta léta, co jste ho neviděl v NHL? Není třeba pomalejší?

Vím, že měl velmi dobrou letní přípravu, tvrdě na sobě pracoval. Nemyslím si, že by nějak zpomalil, spíš budu čekat opak. Hrál v Rusku na větším hřišti, tam toho musel nabruslit víc. Tady na menším ledě mu to bude vyhovovat.

Vzpomene si na nějaký střet, bodyček, prostě nejpovedenější obranný zákrok proti Jágrovi?

Spíš si vzpomenu, jak to bylo proti němu vždycky velmi těžké. Proti takovým hráčům se hraje strašně složitě.

Philadelphia má hodně mladých bruslařů. Koho raději bráníte: Jágra, nebo tyhle borce, co po ledě lítají?

Toho, koho mi řeknou, abych bránil. V podstatě mi je to jedno, pokaždé se snažím udělat co nejlepší práci a odvést co nejlepší výkon. Když se to povede, má tým lepší šanci vyhrát.

Reklama

Související témata: