Hlavní obsah

Český hokejový útočník Palát podepsal smlouvu s Tampou Bay

TAMPA

Český hokejista Ondřej Palát podepsal v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s Tampou Bay. Dvacetiletý útočník, který v uplynulých dvou sezónách působil v zámořské juniorské QMJHL v celku Drummondville Voltigeurs, byl z kempu Lightning před více než dvěma týdny poslán na farmu do Norfolku.

Foto: ČTK/AP

Ondřej Palát (uprostřed) v dresu národního týmu.

Článek

Palát, jehož Tampa Bay draftovala letos jako 208. hráče v pořadí, se v této sezóně zúčastnil kempu poprvé. V přípravných zápasech před sezónou se ale nepředstavil.

"Sledovali jsme jej každý den, hrál velice dobře. Je šikovný, libí se nám jeho hokejové myšlení. Museli jsme se rozhodnout, zda se vrátí zpátky do juniorské ligy, nebo bude hrát profesionální ligu, ať už v Norfolku, nebo za Floridu v ECHL," řekl generální manažer Tampy Bay Steve Yzerman.

V Norfolku se Palát v prvních dvou zápasech do sestavy nevešel a je možné, že se přesune do celku Florida Everblades na druhou farmu Lightning. V uplynulé sezóně si za Drummondville, kam zamířil v roce 2009 z Vítkovic, připsal v 61 zápasech základní části 96 bodů za 39 branek a 57 asistencí. V deseti duelech play off zaznamenal čtyři trefy a sedm přihrávek.

Reklama

Související témata: