Hlavní obsah

Pavelec a spol. vydřeli v Torontu alespoň bod

TORONTO

Alespoň bod vydřel Ondřej Pavelec se spoluhráči z Winnipegu na ledě Toronta v jediném středečním utkání NHL. Po samostatných nájezdech prohráli 3:4. Český gólman sice pochytal dvacet střel, ale na perfektní souhru zabijáckého dua Joffreyho Lupula a Phila Kessela, který je zatím nejproduktivnějším hráčem soutěže, však byl krátký.

Foto: Mike Cassese , Reuters

Torontský Joffrey Lupul překonává v nájezdu Ondřeje Pavelce.

Článek

"Momentálně nevidím v jeho (Kesselově) hře mezery. Skvěle napadá, dělá ta správná rozhodnutí, vše provádí na špičkové úrovni. Neustále se nabízí, chce puk a dostává ho. Hraje ve formě. Ještě by to chtělo, aby se více přidala i Grabovského formace," uvedl po zápase trenér Toronta Ron Wilson.

Všechny branky totiž obstarala elitní řada. "Dostáváme se k dorážkám a taky hrajeme dobře. Rozumíme si, i když nečekám, že některé góly, které teď dáváme, nám tam takhle budou padat celou sezónu. Ale je příjemné, že se nám teď daří, přestože si uvědomujeme, že stále existují věci, které můžeme dělat lépe," stojí nohama na zemi Lupul, první hvězda zápasu.

Osudná 48. minuta

Hokejisté Maple Leafs přitom v zápase ani jednou nevedli. Hosté otevřeli skóre v desáté minutě po střele Tobiase Enströma od modré čáry, a přestože o těsný náskok rychle přišli, ve druhé části překlopili dvěma zásahy misky vah zase na svou stranu. Osudnou se pak Jets stala 48. minuta, v níž během dvou oslabení dvakrát inkasovali.

"Cítil jsem se výborně a myslím si, že jsme dvě třetiny hráli výborný zápas. Skvěle jsme v této pasáži bránili, odváděli jsme skvělou práci v oslabeních," vyzdvihnul Pavelec hru týmu v prvních čtyřiceti minutách. "A ve třetí... Toronto je skvělý tým, pokud jim dáte šance, využijí toho. Takže dvě vyloučení během dvou minut nám ublížila. To byla věc, která nás srazila dolů, zabila," dodal český brankář.

V nájezdech sice nejdříve vychytal Kessela, pak ho ale překonali Lupul i Matt Frattin střelou nad lapačku, zatímco za hosty se v této dovednostní disciplíně neprosadil nikdo. Pavelec si tak zhoršil bilanci penaltových rozstřelů v kariéře na tři výhry a 10 porážek.

Výsledek NHL:
Toronto - Winnipeg 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky: 12., 48. a rozhodující nájezd Lupul, 48. Kessel - 10. Enström. 23. Burmistrov, 28. Scheifele. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval tři góly z 23 střel a úspěšnost zásahů měl 86,96 procenta. Střely na branku: 23:29. Diváci: 19.154.

Reklama

Související témata: