Hlavní obsah

Zkušení útočníci Samuelsson a Sturm jdou z Vancouveru na Floridu

Člen hokejového Triple Gold Clubu Mikael Samuelsson se v NHL stěhuje z Vancouveru do týmu Floridy. Panthers získali švédského hráče spolu s dalším zkušeným útočníkem Němcem Marco Sturmem výměnou za Davida Bootha a Steva Reinprechta. Poražený finalista minulého ročníku Stanleyova poháru Vancouveru navíc získal právo volby ve třetím kole draftu v roce 2013.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Mikael Samuelsson (vpravo) odchází z Vancouver do Floridy

Článek

Cílem Canucks bylo získat šestadvacetiletého útočníka Bootha, který měl v uplynulé sezóně bilanci 23 gólů a 17 asistencí. Letos v šesti zápasech zaznamenal pouze jednu přihrávku. Ve Vancouveru s ním počítají do útoku k Ryanu Keslerovi. "Hledali jsme někoho mladšího a trochu rychlejšího," komentoval výměnu generální manažer kanadského klubu Mike Gillis.

Čtyřiatřicetiletý Samuelsson už v minulosti v týmu Floridy působil. V NHL hrál také za San Jose, New York Rangers, Pittsburgh a Detroit, s nímž získal v roce 2008 Stanley Cup. V 621 zápasech v lize nasbíral 314 bodů. Ve sbírce má i titul mistra světa a olympijské zlato z roku 2006.

O rok mladší Sturm přišel do Vancouveru před touto sezónou, předtím hrál za San Jose, Boston, Los Angeles a Washington. V NHL má bilanci 896 utkání a 482 bodů.

Reklama

Související témata: