Hlavní obsah

VIDEO: Philadelphia jásá. Jágr se konečně trefil, a to hned dvakrát!

NEW YORK

Philadelphia bouří nadšením. Útočník Jaromír Jágr po návratu do NHL konečně skóroval a v pondělním utkání rozhodl dvěma góly a asistencí o vítězství Flyers nad Torontem 4:2. Nejproduktivnější Evropan v historii soutěže se před svým odchodem do ruského Omsku naposledy trefil v NHL v dubnu 2008. Český hráč byl vyhlášen hvězdou zápasu.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie

Článek

Druhou hvězdou utkání se stal jeho spoluhráč Scott Hartnell, který v zápase dosáhnul stejné bilance jako Jágr.

Obě branky české hvězdy padly podobným způsobem: Jágr dostal od spoluhráče přihrávku do jízdy, puk přebral ve středním pásmu a samostatný únik zakončil přesnou střelou nad vyrážečku brankáře Jonase Gustavssona. V prvním případě jeho trefa znamenala vyrovnání na 1:1, druhým zásahem uzavíral gólový účet utkání. I oslava obou branek proběhla stejně, když Jágr po vstřelení gólu sundal pravou rukavici a zasalutoval divákům a spoluhráčům.

Jaromír Jágr s v dresu Philadelphie raduje z branky.foto: ČTK/AP/Tom Mihalek

Rána do hlavy mi pomohla

"Konečně se mě už nebudete ptát, kdy se už trefím. Jsem rád, že se mi to dnes povedlo, už jsem to potřeboval. Zkoušel jsem už změnit všechno - brusle, rukavice, trefili mě i do hlavy během rozbruslení, takže to pomohlo," řekl zámořským novinářům s typickým úsměvem Jágr, který v předchozích sedmi zápasech nasbíral čtyři asistence.

Jágr byl v utkání nejpilnějším střelcem, na soupeřova gólmana vyslal celkem šest pokusů a v každé třetině se dostal i do jednoho sólového trháku. Neuspěl pouze v prostřední části. "Podruhé jsem se snažil vymyslet něco jiného. Myslím si, že kdybych vystřelil, tak to mohl být zase gól," uvedl Jágr, jehož kličku zastavil Gustavsson pravým betonem. "Proto jsem si při třetím říkal: Proč bych měl měnit něco, co funguje? Počkal jsem si trošičku déle a jakmile jsem tam viděl místo, vystřelil jsem," popisoval Jágr.

Jaromír Jágr střílí gól do sítě brankáře Toronta Jonase Gustavssona.foto: Reuters/Tim Shaffer

Flyers však přišli o kapitána Chrise Prongera, který byl v první třetině bolestivě zasažen hokejkou do pravého oka. "V následujících čtyřech dnech bude docházet denně na kontrolu k očnímu lékaři. Nechci teď říkat, že je už mimo nebezpečí, ale vyvíjí se to dobře, otok splasknul a měl by začít s cvičebním programem. Doufáme, že by se k týmu mohl připojit mezi deseti dny až dvěma týdny," uvedl manažer týmu Paul Holmgren.

Fleischmann přispěl k výhře Floridy

Další český útočník Tomáš Fleischmann přispěl gólem k výhře Floridy 2:1 na ledě Montrealu. Kopřivnický rodák se prosadil v první třetině během přesilové hry, když se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a střelou mezi betony Petera Budaje vyrovnal na 1:1. O vítězství Panthers rozhodl v poslední třetině Scottie Upshall.

Hlavním hrdinou utkání byl ale brankář hostů Jacob Markström, nástupce Tomáše Vokouna, který kryl čtyřicet střel soupeře a nestačil pouze na jednu. "Nejsme si jisti, zda je to člověk anebo mimozemšťan. Chytá jako z jiné planety, zejména v závěru utkání předváděl jeden úžasný zákrok za druhým," vyseknul poklonu mladému gólmanovi Upshall.

Plekanec burcuje spoluhráče

Naopak hokejisté Montrealu si připsali porážku i v pátém domácím utkání nové sezóny. A to se hráčům Canadiens stalo ve více než stoleté historii klubu úplně poprvé. "Samozřejmě, že nemůžeme být s tímto výsledkem spokojení. Musíme se zlepšit. Máme na víc a víme to. Teď to jen musíme potvrdit," burcoval útočník Montrealu Tomáš Plekanec.

V brance Winnipegu dostal podruhé za sebou před českým gólmanem Ondřejem Pavelcem přednost Chris Mason, tentokrát ale Jets k výhře nedovedl. Kanadský tým doma podlehl New Yorku Rangers 1:2. Hosté vstřelili obě branky v přesilové hře, tu rozhodující využil ve 49. minutě Ryan Callahan.

Výsledky NHL:
Philadelphia - Toronto 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky: 17. a 56. Jágr, 36. a 49. Hartnell (na druhou Jágr) - 7. Kessel, 52. Steckel. Střely na branku: 30:26. Diváci: 19.569.
Montreal - Florida 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky: 4. Cole - 16. Fleischmann, 46. Upshall. Střely na branku: 41:31. Diváci: 21.273.
Winnipeg - NY Rangers 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 35. Antropov - 26. Fedotěnko, 49. Callahan. Střely na branku: 28:17. Diváci: 15.004.

Reklama

Související témata: