Hlavní obsah

VIDEO: Rus Ovečkin má dvojníka z vosku, 250 měření a tady je výsledek

Nejdříve legendární Wayne Gretzky, teď i Alexander Ovečkin. Oba tito hokejisté mají svoji figurínu z vosku v prostorách muzea Madame Tussauds ve Washingtonu. Oba stojí po boku Tigera Woodse, Muhammada Aliho, Brada Pitta, Angeliny Jolie, Madonny. Pokud je chcete vidět, lístek stojí čtyři sta korun.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Alexander Ovečkin a jeho dvojník

Článek

Opona mizí ze scény, fanynka vykřikne „bravo“ a usměvavý kapitán Washingtonu Capitals se zubí vedle svého dvojníka z vosku. Stejná mezera mezi zuby, kde jeden chybí, jen napodobenina je o něco větší a urostlejší.

Ještě jeden rozdíl ale přece vznikl, s ním nemohli umělci počítat. Ovečkin měl v pondělí čerstvou jizvu nad obočím, která prošla šitím. To jako následek tréninku.

Ruský reprezentant pomáhal návrhářům vytvářet obrysy své postavy, byl horlivým při této kratochvíli. Proběhlo více než 250 přesných měření a focení ze všech stran. A od července se začal rodit Ovečkin druhý. Ten první poté muzeu věnoval svůj dres, helmu a brusle.

„Ovečkin je superstar a jednoho dne bude určitě členem síně slávy NHL, ale ještě předtím bude stát mezi mimořádnými sportovci, kteří jsou navždy zvěčněni u Madame Tussauds ve Washingtonu DC,“ napsaly oficiální stránky muzea.

Reklama

Související témata: