Hlavní obsah

Klesla si užívá důvěry trenérů Phoenixu a sbírá plusové body

Zkušený český obránce Rostislav Klesla zažívá v novém působišti Phoenixu povedený vstup do sezony zámořské NHL. V dosavadních 11 zápasech si defenzivní bek připsal čtyři asistence a v "tabulce pravdy" má na kontě pět plusových bodů za účast na ledě při vstřelených brankách. I díky němu jsou hokejisté Coyotes pátí v Západní konferenci NHL.

Foto: ČTK/AP

Obránce Phoenixu Rostislav Klesla (vlevo) se snaží pomoci svému brankáři Smithovi

Článek

"Od začátku sezony se cítím skvěle a myslím, že se to zatím podepisuje na mých výkonech. Snažím se hrát tvrdě a tím co nejvíce soupeři znepříjemnit hru. Chci spoluhráčům a trenérům dokázat, že se na mě mohou spolehnout při všech herních situacích," uvedl Klesla v rozhovoru se zámořskými médii.

Spolehlivé výkony zkušeného obránce nezůstaly bez povšimnutí trenérů, kteří mu při zranění dalšího českého beka Michala Rozsívala dávají hodně prostoru na ledě. "Je to přirozený vůdce. V kabině má svoje slovo a na ledě jde spoluhráčům příkladem. Důležitý je jeho přístup a kvalitní defenzivní hra v každém zápase. To jej řadí jednoznačně mezi naše klíčové obránce," uvedl asistent Jim Playfair na adresu rodáka z Nového Jičína.

V posledních zápasech nastupuje Klesla v obranné dvojici s talentovaným Davidem Schlemkem. "Hrál jsem už několikrát v kariéře s mladšími beky a přiznám se, docela mi to vyhovuje. David je šikovný hráč. Snažím se mu poradit, jak má kdy zahrát na určitého hráče. Obranná spolupráce je hodně o komunikaci, a ta myslím nám klape na výbornou," řekl Klesla.

Devětadvacetiletý bek se musel v minulé sezoně stěhovat po téměř deseti letech z Columbusu do Phoenixu, kde si teprve podruhé ve své kariéře v NHL zahrál ve vyřazovacích bojích o Stanleyův pohár. Zopakovat si to je jeho hlavním cílem pro současno sezonu.

"Musíme hrát dobře jako mužstvo, každý hráč přispět svým dílem k společnému úspěchu. Jedině tak můžeme dosáhnout na dostatečný počet výher, abychom si znovu mohli zahrát play off. Když v každém zápasu budeme hrát poctivě a ukážeme své silné stránky, tak dosáhneme cíle," dodala čtyřka draftu z roku 2000, které v poslední době udělalo radost i narození syna.

Reklama