Hlavní obsah

Milan Michálek z Ottawy je třetí mezi střelci NHL. Jágr a Eliáš jsou patnáctí

Český hokejový útočník Milan Michálek z Ottawy je po prvním odehraném měsíci zámořské NHL s devíti brankami třetí v tabulce střelců. Před ním jsou s deseti góly jen Američan Phil Kessel z Toronta, který je s 21 body zároveň nejproduktivnějším hráčem soutěže, a Kanaďan Steven Stamkos z Tampy Bay. O třetí pozici se dělí s Michálkem Joe Pavelski ze San Jose, Claude Giroux z Philadelphie a James Neal z Pittsburghu. Patnáctí jsou se šesti góly Jaromír Jágr z Philadelphie s Patrikem Eliášem z New Jersey.

Foto: Blair Gable , Reuters

Milan Michálek z Ottawy (uprostřed) se raduje ze svého vítězného gólu proti Columbusu.

Článek

O pozici nejlepšího nahrávače se dělí s 13 asistencemi Nicklas Bäckström z Washingtonu, obránce Marc-Andre Bergeron z Tampy Bay a Henrik Sedin z Vancouveru. Jágrovi patří s devíti nahrávkami 16. pozice.

Nejproduktivnějším obráncem je Alexander Edler z Vancouveru, jenž má na kontě z 15 utkání 15 bodů (3+12). Kanadské bodování nováčků vede jednička letošního draftu Ryan Nugent-Hopkins z Edmontonu, který nasbíral 12 bodů (6+6). Jedenáctá pozice patří s pěti body Romanu Horákovi z Calgary.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech mají s deseti kladnými body Tyler Seguin z Bostonu a Sheldon Souray z Dallasu, naopak nejhorší je se 16 zápornými body Eric Staal z Caroliny.

Mezi brankáři je třetí se sedmi vychytanými výhrami Tomáš Vokoun z Washingtonu. Před ním jsou pouze Kari Lehtonen z Dallasu (10 vítězství) a Marc-André Fleury z Pittsburghu (9). Nejvyšší úspěšnost zákroků 96,5 procenta si drží Josh Harding z Minnesoty a nejnižší průměr 0,95 obdržené branky na zápas Martin Biron z New Yorku Rangers.

Nejlepší střelci NHL
1. Kessel (Toronto), Stamkos (Tampa Bay) oba 10 branek, 3. M. Michálek (Ottawa), Pavelski (San Jose), C. Giroux (Philadelphia), Neal (Pittsburgh) všichni 9, 7. Tavares (NY Islanders), Vanek (Buffalo), Eriksson (Dallas), Lupul (Toronto) všichni 8, ...15. Jágr (Philadelphia), Eliáš (New Jersey) oba 6.

Reklama